سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی ابعاد حکمرانی خوب برای سازمان های عمومی ایران با رویکرد الگوی اسلامی – ایرانی با استفاده از روش فراترکیب

Publish Year: 1405
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 162
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_PAFA-16-33_007

Index date: 19 May 2024

شناسایی ابعاد حکمرانی خوب برای سازمان های عمومی ایران با رویکرد الگوی اسلامی – ایرانی با استفاده از روش فراترکیب abstract

حکمرانی خوب، به عنوان یک فرآیند و نیز ساختاری تعریف می شود که روابط اقتصادی و اجتماعی را هدایت می کند و به ویژگی های یا شاخص هایی از قبیل: مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، و پاسخگویی اشاره دارد. ارزش های حاکم در جامعه، می تواند تاثیر عمیقی در فعالیت ها، داشته باشد ارزش های اسلامی نیز، می تواند بر روی عملکرد مدیریت تاثیر داشته باشد. یک مدل عمومی یا یک مدل مناسب برای حکمرانی خوب که در همه شرایط، قابل اعمال است در این تحقیق به شناسایی ابعاد حکمرانی خوب برای سازمان های عمومی ایران با رویکرد الگوی اسلامی – ایرانی با استفاده از روش فراترکیب پرداخته شده است. به بررسی مطالعات کیفی انجام شده در زمینه ی حاکمیت خوب و رویکرد اسلامی در حاکمیت خوب پرداخته شده است. با استفاده از نرم افزار maxqda به دسته بندی شاخص ها پرداخته شده است. نتایج نشان داد معیارهای اخلاق گرایی، تبعیت از ایده های قانونی و جامعه مدنی تعهد و مسئولیت پذیری مدیران در سازمان، توسعه انسانی، حکومت الکترونیک در سازمان، خدمت گزاری وامنیت گرایی، ذینفعان و سهامداران، شفافیت و پاسخگویی و اجماع محوری، عدالت، علم و دانش گرایی،کارایی و اثربخشی سازمان، کنترل فساد، کیفیت بودجه ریزی و سلامت اداری و مالی سازمان، مشارکت جویی، نظارت پذیری، از معیارهای حکمرانی خوب بر اساس رویکرد اسلامی بوده اند.

شناسایی ابعاد حکمرانی خوب برای سازمان های عمومی ایران با رویکرد الگوی اسلامی – ایرانی با استفاده از روش فراترکیب Keywords:

شناسایی ابعاد حکمرانی خوب برای سازمان های عمومی ایران با رویکرد الگوی اسلامی – ایرانی با استفاده از روش فراترکیب authors

مهدی جوانمرد

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

کرم اله دانش فرد

استاد گروه مدیریت دولتی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حجت طاهری گودرزی

استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

یداله عباس زاده سهرون

استادیار گروه مدیریت، واحد خوی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوی ، ایران