سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,499

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SDCONF01_1915

Index date: 18 May 2013

دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان abstract

یکی از رهیافتهای توسعه پایدار ایران، گیاهان دارویی است و یکی از موارد بحث برانگیز پیرامون گیاهان دارویی، دانش بومی میباشد. این دانش بسیار گسترده است و جنبه های متفاوتی از جمله اتنوبوتانی گیاهان دارویی را نیز دربرمی گیرد. اتنوبوتانی به معنی دانشی است که بشر از گیاهشناسی و اکولوژی محیط زیست گیاهان دارد. در این تحقیق یک ارزیابی اتنوبوتانیکی از 5 شهر واقع شده در شهرستان سراوان واقع در شمالشرقی استان سیستان و بلوچستان، صورت پذیرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده از از پیمایشهای صحرایی، باورها و اطلاعات مردمی و مصاحبه با درمانگران محلی و مطالعات اسنادی انجام شد و اطلاعاتی نظیر نام محلی، خواص درمانی و اندام دارویی مورد استفاده برای گیاهان مورد مطالعه، ثبت شد. در این بررسی تعداد 43 گونه دارویی– خوراکی، متعلق به 22 خانواده با توجه به سابقه مصرف توسط مردم بومی معرفی شد. نتایجنشان داد که دانش بومی نه تنها دارای اطلاعاتی در زمینه خواص درمانی گونه های دارویی است، بلکه درمورد خصوصیات اکولوژیکی گیاهان اتنواکولوژی نیز اطلاعات گرانبهایی دارد که حتی بدون نیاز به عملیات اکولوژیکی و صرف هزینه و زمان زیاد جهت پلات اندازی، می توان پراکنش تقریبی آنها را نیز برآورد نمود

دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان Keywords:

دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان authors

زهرا صادقی پورمروی

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، مجتمع آموزش عالی سراوان.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فخر طباطبایی، سید محمد؛ اهمیت مطالعه گیاهان دارویی در منطقه ...
امیدی اسداله، خاتم ساز محبوبه، ذوالفقاری بهزاد؛ فصلنامه طب سنتی ...
حافظی مقدس، نصر-یزدانفر، روزبه - مهران، محمد؛ مطالعات خرد لرزه ...
پورتال استانداری سیستان و بلوچستان WWw. sbportal .ir/fad/home ...
امید بیگی، رضا؛ گیاهان دارویی در ایران وجهان، کارگاه آموزشی- ...
K. Choudhary. et al, Ethnobotanicl Survey of Rajasthan _ An ...
A. K. Shadangi, _ et al. Ethnobotanicl Studies of Wild ...
Setyawan A. D, Review: Recent status of Selaginella (S elaginellaceae) ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان" توسط زهرا صادقی پورمروی، عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، مجتمع آموزش عالی سراوان.؛ کیمیا کوهستانی؛ وحیده عبداللهی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مردم گیاه شناسی، گیاهان دارویی، توسعه پایدار، سراوان هستند. این مقاله در تاریخ 28 اردیبهشت 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1499 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از رهیافتهای توسعه پایدار ایران، گیاهان دارویی است و یکی از موارد بحث برانگیز پیرامون گیاهان دارویی، دانش بومی میباشد. این دانش بسیار گسترده است و جنبه های متفاوتی از جمله اتنوبوتانی گیاهان دارویی را نیز دربرمی گیرد. اتنوبوتانی به معنی دانشی است که بشر از گیاهشناسی و اکولوژی محیط زیست گیاهان دارد. در این تحقیق یک ارزیابی اتنوبوتانیکی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی گیاهان دارویی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله دانش بومی گیاهان دارویی، رویکردی در توسعه پایدار منطقه بلوچستان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.