سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,535

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RESERVOIR02_003

Index date: 1 June 2013

بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی abstract

رسوب های نمک از مشکلات گسترده چاه های نفتی در سطح جهان می باشند، این رسوبات موجب تاخیر در تولید می شوند. گاز خشک تزریق شده در درون چاه منجر به تبخیر آب نفوذ کرده در دهانه چاه می‌شود. با تبخیر آب، محلول آب نمک فوق اشباع شده که این امر موجب ته نشینی رسوب می گردد. با افزایش میزان این رسوب ها، میزان دبی نفت تولیدی کاهش می یابد. در این مقاله در مورد مزایای استفاده از ممانعت کننده های شیمیایی به منظور کاهش انتقال جرم بین جریان گاز و آب سازند بحث شده است. جهت انجام آزمایشات از دستگاهی در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شده که در آن گاز طبیعی و آب سازند در تماس با یکدیگر قرار می گیرند. با محاسبه اختلاف بین رطوبت های ورودی و خروجی جریان گاز ، مقدار آب تبخیر شده محاسبه می شود. با توجه به مقدار آب تبخیری، مقدار نمک رسوب شده بدست می آید. در این پژوهش از دو ممانعت کننده پلیمری با نام های تجاری Poly-100 و Poly-200 جهت کنترل میزان رسوب تولید شده، استفاده شده، این ممانعت کننده ها به جریان گاز ورودی تزریق می شوند. همچنین تاثیر پارامترهایی چون تغییر دمای مایع ورودی و دبی جریان گاز ورودی بر میزان رسوب تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است.. نتایج آزمایشات نشان داده که ممانعت کننده Poly-200 بسیار موثرتر از ممانعت کننده Poly-100 جهت کنترل میزان رسوب تولیدی می باشد

بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی Keywords:

بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی authors

سیدعمید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز

فریدون اسماعیل زاده

دانشیار بخش مهندسی نفت، دانشگاه شیراز

داریوش مولا

استاد بخش مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. Zuluaga E., Lake Larry W., "Modeling of Expriments _ ...
. C. R. Dodson and M. B. Standing, "Pressure- Volune- ...
. Bette, S., Heinenuann, R.F., "Compositional Modeling of High- Temperature ...
. Kamath, J. and Laroche, C., "Laboratory based evaluation of ...
. Mahadevan, J. and Sharma, M.M., "Factors Affecting Cleanup of ...
. Zuluaga E. and Monsalve, J.C. "Water Vaporization in Gas ...
. E. Zuluaga, Larry W. Lake, "Modeling of Experiments on ...
. Gas Processos Suppliers Association, "Engineering Data Book", 12' ed. ...
. Walter I. Barnet and Kenneth A Kobe, "Heat and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی" توسط سیدعمید حسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز؛ فریدون اسماعیل زاده، دانشیار بخش مهندسی نفت، دانشگاه شیراز؛ داریوش مولا، استاد بخش مهندسی شیمی، دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع مرتبط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رسوب نمک، ممانعت کننده ها، چاه های تزریقی، ستون دیواره مرطوب هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1535 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رسوب های نمک از مشکلات گسترده چاه های نفتی در سطح جهان می باشند، این رسوبات موجب تاخیر در تولید می شوند. گاز خشک تزریق شده در درون چاه منجر به تبخیر آب نفوذ کرده در دهانه چاه می‌شود. با تبخیر آب، محلول آب نمک فوق اشباع شده که این امر موجب ته نشینی رسوب می گردد. با افزایش میزان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی آزمایشگاهی تاثیر ممانعت کننده ها جهت کنترل رسوب نمک در چاه های تزریقی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.