سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,113

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RESERVOIR02_072

Index date: 1 June 2013

بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته abstract

تحریک چاه به منظور افزایش تولید از چاه و بهروری اقتصادی از مخزن استفاده می‌شود. روش‌های رایج تحریک چاه شامل عملیات ماتریس یا بعبارتی اسیدکاری و لایه شکافی است. فرایند لایه شکافی خود به دور روش لایه شکافی پروپانتی و لایه شکافی اسیدی انجام می‌شود. همچنین از روش‌های لایه شکافی علاوه بر تحریک چاه می‌توان به عنوان ابزاری برای کنترل مخزن استفاده ‌شوند. انتخاب بین روش‌های تحریک بر اساس جنس سازند، اهداف تولیدی و ارزیابی‌های اقتصادی انجام می‌گیرد که در این ارزیابی‌ها نمودارهای شاخص تولید از نقش بسازیی برخوردار هستند. در سازندهای کربناته‌ای که دارای تراوایی و تخلخل پایین هستند، روش لایه شکافی اسیدی به عنوان انتخاب اصلی در نظر گرفته می‌شود. از آنجایی که بیش از 85 درصد مخازن هیدروکربنی کشورمان از نوع کربناته بوده و اکثر آنها با معضل افت فشار مواجه‌اند، استفاده از روشهای تحریک چاه به منظور بهبود در میزان تولید و دست یافتن به اهداف تولیدی ضروری به نظر می‌رسد. با توجه به این موضوع استفاده از لایه شکافی اسیدی در مخازن ایران می تواند کاندیدای خوبی برای تحریک باشد. از اینرو بررسی و مطالعه عوامل تاثیر گذار بر موفقیت فرایند لایه شکافی اسیدی از اهمیت بسزایی برخوردار است. این مقاله به بررسی شرایط انتخاب لایه شکافی اسیدی، مزایا، معایب و عوامل تاثیر گذار بر روی موفقیت آن می‌پردازد.

بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته Keywords:

بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته authors

میلاد یاحق

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،گروه نفت، فارس، ایران

سیاوش عاشوری

دکتری نفت ، استادیار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Economides, M.J., Hill, A.D. and Ehlig -Economides , C.A., Petroleum ...
Vogel, J.V., Inflow Performance Relationships for Solution-Gas Drive Wells, paper ...
Williams, B.B., Nierode, D.E., Design of acid fracturing treatments, paper ...
Training manual On production operations for non- production engineers, Institute ...
Nierode, D.E. and Kruk, K.F., An Evaluation of Acid Fluid ...
Howard, G.C., Fast, C.R., 1957, Optimum Fluid Characteristics for Fracture ...
Allen, O. T., Roberts, A.P., Production operations, Well completions, Work ...
Coulter, A.W., Crowe, C.W., Barrett, N.D. and Miller, B.D., Alternate ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته" توسط میلاد یاحق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،گروه نفت، فارس، ایران؛ سیاوش عاشوری، دکتری نفت ، استادیار نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش علمی مهندسی مخازن هیدروکربوری، علوم و صنایع مرتبط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسیدکاری، لایه شکافی اسیدی، مخازن کربناته، نمودار IPR هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2113 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تحریک چاه به منظور افزایش تولید از چاه و بهروری اقتصادی از مخزن استفاده می‌شود. روش‌های رایج تحریک چاه شامل عملیات ماتریس یا بعبارتی اسیدکاری و لایه شکافی است. فرایند لایه شکافی خود به دور روش لایه شکافی پروپانتی و لایه شکافی اسیدی انجام می‌شود. همچنین از روش‌های لایه شکافی علاوه بر تحریک چاه می‌توان به عنوان ابزاری برای کنترل ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فرایند لایه شکافی اسیدی در مخازن کربناته با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.