روابط ساختاری بین تجربه ترومای کودکی با علائم افسردگی در بزرگسالان: نقش میانجی تجارب تجزیه ای و سبک های دلبستگی
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 12، Issue: 2
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 76
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-12-2_004
Index date: 1 July 2024
روابط ساختاری بین تجربه ترومای کودکی با علائم افسردگی در بزرگسالان: نقش میانجی تجارب تجزیه ای و سبک های دلبستگی abstract
مقدمه: اگرچه مطالعات قبلی نشان دادند که رابطه قوی بین تجربه ترومای کودکی و افسردگی وجود دارد اما مکانیسمهای میانجی این رابطه به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی روابط ساختاری بین تجربه ترومای کودکی با علائم افسردگی در بزرگسالان با نقش میانجی تجارب تجزیهای و سبکهای دلبستگی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه افراد مراجعهکننده به کلینیکها و مراکز خدمات روانشناختی شهر تهران در سال ۱۴۰۲ تشکیل دادند. از میان جامعه آماری، ۳۲۰ نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه آسیب های کودکی، پرسشنامه افسردگی بک ویرایش دوم، مقیاس تجارب تجزیهای و پرسشنامه سبکهای دلبستگی. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون، مدل یابی معادلات ساختاری و از نرافزار SPSS نسخه ۲۳ وAMOS نسخه ۲۳ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است. ضرایب مسیرهای مستقیم تجربه ترومای کودکی (۵۲/۲ T= ،۲۸/۰ = β)، تجارب تجزیهای (۶۳/۲ T= ،۲۷/۰ = β)، دلبستگی ایمن (۳۱/۲- T= ،۷۱/۰- = β) و دلبستگی ناایمن (۲۱/۲T= ،۲۳/۰= β) بر علائم افسردگی معنادار بود. همچنین ضرایب غیرمستقیم تجربه ترومای کودکی از طریق تجارب تجزیهای (۰۵/۰>P، ۵۲/۰=b)، سبکهای دلبستگی ایمن (۰۵/۰>P، ۶۰/۰-=b) و ناایمن (۰۵/۰>P، ۳۹/۰=b) بر روی علائم افسردگی معنادار بودند. نتایج همچنین نشان داد که متغیرهای پژوهش در مجموع ۷۵ درصد از واریانس علائم افسردگی را تبیین کردند.
نتیجه گیری: این یافتهها ممکن است نشانههایی از توسعه اقداماتی برای کاهش تجارب تجزیهای و آموزههایی مبتنی بر سبکهای دلبستگی جهت کاهش علائم افسردگی در بزرگسالان دارای تجربیات آسیبزای دوران کودکی ارائه دهد. پیشنهاد میشود که رواندرمانگران تروما و افسردگی در مداخلات خویش به دو مولفه تجزیه و سبکهای دلبستگی توجه ویژهای داشته باشند.
روابط ساختاری بین تجربه ترومای کودکی با علائم افسردگی در بزرگسالان: نقش میانجی تجارب تجزیه ای و سبک های دلبستگی Keywords:
روابط ساختاری بین تجربه ترومای کودکی با علائم افسردگی در بزرگسالان: نقش میانجی تجارب تجزیه ای و سبک های دلبستگی authors
زهرا شاه محمدی
University of Tehran, Tehran, Iran.
زهرا حسن نژاد
Gorgan Branch, Payam Noor University, Gorgan, Iran.
سمانه ملکی
Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
مریم حسن زاده طباطبایی
Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :