سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,584

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIAUD01_150

Index date: 13 June 2013

شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی abstract

درتمدن اسلامی و درشهراسلامی پیوندی ناگسستنی بین زندگی مادی و معنوی وجود دارد دین اسلامی فراتر ازیک ایین رسمی است و یک شیوه ی کامل برای زندگی درهمه اعصار می باشد بطوریکه روشهای حصول عالیترین درجات کمال را درهمه شئون و جوانب زندگی اجتماعی فرهنگی اقتصادی و غیره ارایه نموده است شهرنیز به عنوان کانون زیست وفعالیت انسان ها مورد توجه اسلام بوده است به گونه ای که میتوان شهر اسلامی را مکان تبلور جمیع آموزه های اسلامی دانست لذا دراین مقاله به بررسی و تحلیل عوامل ایجاد و تکوین شهرهای اسلامی و نیز دیدگاه ها و تئوری های ارایه شده ازطرف صاحبنظران درباره شهر درقلمرو فرهنگ اسلامی و معماری و شهرسازی ایران بعدازاسلامی پرداخته میشود سپس کارایی شهراسلامی درمواجهه با چالشهای شهرهای امروزی را مورد بررسی قرارمیدهد برای بررسی تحلیل و مقایسه تمایزات ساختارکالبدی شهرهای اسلامی دردوره های مختلف ازروشترکیبی کتابخانه ای و تحلیل استفاده شده است درنهایت نتیجه گرفته شد بین مفهوم شهر و جهان بینی اسلامی ازابتدای امر روابط نزدیکی وجود دارد درشهراسلامی فرم به تبع معنا تعریف میشود و کالبد هویت خود را ازمحتوا اخذمی کندو این متاثر ازبنیانهای نظری معماری و شهرسازی اسلامی است که نسبت قالب و محتوا همچون نسبت روح و کالبد دربنیانهای جهان شناختی اسلامی است

شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی Keywords:

شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی authors

میثم مرادی

معماروکارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی

مهدی بویینی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

گلپور رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها

فروغ فیروزی جهان تیغی

کارشناس ارشد مرمت اشیا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پاکزاد، جهانشاه، تاریخ شهر و شهر نشینی درایران، آرمانشهر، 1389 ...
آتشین بار، محمد، نقاط عطف و نشان ههای http ://www ...
احبیبی، محسن، از شار تا ه، دانشگاه تهران، تاریخ 1378 ...
بوناین، مایکل، 1385، شکل گیری شهرهای ایرانی، پرویاجلالی ...
_ تاریخ شهر سازی جهان اسلام‌مترجم، تیزقلمزنوزی، سعید، عمران و ...
راپوپورت، امس، منا فرهنگی مجتم عهای زیستی، راضیه رضازاده، دانشگاه ...
عریان، مرضیه، شهرهای اسلامی، تاریخ معماری و شهرسازی ایران، کرمان، ...
اوصیاء، سیروس، طرح‌نگارش تاریخ جامع معماری و شهرسازی ایران، تاریخ ...
عریان، مرضیه، شهرهای اسلامی، تاریخ معماری و شهرسازی ایران، کرمان، ...
پور احمد، احمد، ماهیت شهر اسلامی، شهر ایرانی اسلامی، تهران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی" توسط میثم مرادی، معماروکارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی؛ مهدی بویینی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری؛ گلپور رحیمی، دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها؛ فروغ فیروزی جهان تیغی، کارشناس ارشد مرمت اشیا نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهرنشینی، شهرگرایی، دوره اسلامی، کارایی شهراسلامی، شهرسازی ایرانی هستند. این مقاله در تاریخ 23 خرداد 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2584 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که درتمدن اسلامی و درشهراسلامی پیوندی ناگسستنی بین زندگی مادی و معنوی وجود دارد دین اسلامی فراتر ازیک ایین رسمی است و یک شیوه ی کامل برای زندگی درهمه اعصار می باشد بطوریکه روشهای حصول عالیترین درجات کمال را درهمه شئون و جوانب زندگی اجتماعی فرهنگی اقتصادی و غیره ارایه نموده است شهرنیز به عنوان کانون زیست وفعالیت انسان ها مورد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شهرنشینی، شهرگرایی اسلامی - ایرانی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.