ارزیابی برنامه های کاربردی تلفن هوشمند در حوزه تجویز آنتی بیوتیک
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 53
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-10-1_006
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: یکی از بزرگ ترین چالش های پزشکان، انتخاب آنتی بیوتیک مناسب برای بیماریهای مختلف است که در این زمینه برنامه های کاربردی می توانند کمک کننده باشند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه کیفیت برنامه های کاربردی تلفن هوشمند جهت کمک به انتخاب آنتیبیوتیکها است.
روش: در این مطالعه مروری، برنامه های کاربردی رایگان و انگلیسی زبان تصمیم یار جهت انتخاب آنتی بیوتیک در Google Play Store و Apple Store با استفاده از کلیدواژههای مربوطه برای پلتفرم های Android و iOS جستجو و استخراج شدند. برنامه های وارد شده با استفاده از امتیازدهی رتبه ای اپلیکیشن های موبایلی (MARS) توسط دو ارزیاب (متخصص عفونی و داروساز) نمره دهی شدند. از ضریب مطابقت کندال برای محاسبه میزان توافق دو ارزیاب استفاده شد. جهت آزمون همبستگی نمرات اخذ شده توسط ابزار MARS با متغیرهای کیفی زمینه ای، از آزمون من ویتنی و متغیرهای کمی از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
نتایج: در جستجوی اولیه ای که تا مهرماه ۱۴۰۱ انجام شد، ۱۳ برنامه انتخاب شد. نمره کسب شده توسط برنامههای کاربردی فاقد تبلیغات (میانه ۳/۹، IQR: ۶/۱-۳/۴) به طور معنیداری بالاتر از برنامه های کاربردی دارای پیام های تبلیغاتی (میانه: ۲/۹، IQR: ۸/۱-۲/۳)، (P=۰/۰۲۹) بود. در حوزه امتیازات عینی ابزار MARS، بیشترین نمره در حیطه کیفیت اطلاعات (۰/۴±۳/۹) و کمترین نمره در حیطه تعامل (۰/۵±۳/۵) به دست آمد.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که اپلیکیشن های طراحی شده برای کمک به پزشکان در تجویز آنتی بیوتیک ها، در کل از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند. در حوزه امتیازات عینی، امتیازات نسبتا پایین تر کسب شده از قسمت تعامل، نشان داد که طراحان به این حیطه نسبت به کیفیت اطلاعات توجه کمتری داشته اند.
Keywords:
Authors
احسان نبوتی
Associate Professor in Medical Informatics, Health Information Management Research Center, Faculty of Allied Medical Sciences, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, Iran
سروش بیژنی
Pharmacist, Department of Pharmacology and Toxicology, Faculty of Pharmacy, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
بهزاد بیژنی
Associate Professor in Infectious Medicine, Medical Microbiology Research Center, Faculty of Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :