مقایسه متغیرهای فشار کف پایی و فرکانس فعالیت عضلات در افراد سالم و افراد با بازسازی رباط صلیبی قدامی
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 60
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-3_001
تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی (ACLR)، مکانیک راه رفتن با ایجاد استئوآرتریت در مفصل زانو نامتقارن می شود. در مطالعات پیشین، پژوهشگران بیشتر بر اندازه گیری مقادیر مکانیک راه رفتن بر متغیر اوج سینماتیک و سینتیک و نیروهای تماس مفصلی متمرکز شده اند؛ اما به ندرت مقادیر فشار کف پایی و فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات در افراد با بازسازی رباط صلیبی قدامی و پای پرونیت بررسی شده است. هدف از این مطالعه مقایسه متغیرهای فشار کف پایی و فرکانس فعالیت عضلات طی راه رفتن میان افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت و افراد سالم بود.
مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی است. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل ۱۳ فرد مبتلا به بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت و ۱۳ فرد سالم بود که میانگین (انحراف معیار) سن آنان به ترتیب (۵/۴) ۲/۲۳ و (۱/۴) ۹/۲۲ سال بود. در طول آزمون، شرکت کنندگان با پای برهنه در یک مسیر ۱۸ متری راه رفتند. اوج متغیر فشار کف پایی در هر دو گروه توسط دستگاه فوت اسکن (نرخ نمونه برداری: ۳۰۰ هرتز) ثبت شد؛ همچنین فعالیت الکتریکی عضلات درشت نی قدامی، دوقلوی داخلی، پهن خارجی، پهن داخلی، راست رانی، دوسررانی، نیمه وتری و سرینی میانی طی راه رفتن ثبت گردید.
یافته های پژوهش: نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده افزایش مقادیر اوج فشار کف پایی در قسمت میانی پا (P=۰.۰۱۸) در گروه بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت نسبت به گروه سالم طی راه رفتن است. علاوه بر این، نتایج تفاوت معنی داری را برای میانگین فرکانس عضلات راست رانی (P=۰.۰۱۲) و پهن خارجی (P=۰.۰۴۲) در مرحله فاز پاسخ بارگذاری و هل دادن در گروه افراد با بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت در مقایسه با گروه سالم طی راه رفتن نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: مقادیر اوج فشار کف پایی در قسمت میانی پا و فرکانس فعالیت عضلات راست رانی و پهن خارجی در افراد با بازسازی رباط صلیبی قدامی و پای پرونیت در مقایسه با افراد سالم طی راه رفتن متفاوت است.
Keywords:
Anterior cruciate ligament , Electromyography , Pronate feet , Plantar pressure , بازسازی رباط صلیبی قدامی , فعالیت الکتریکی عضلات , پای پرونیت , فشار کف پایی
Authors
امیرعلی جعفرنژادگرو
Dept of Sport Biomechanics, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
احسان فخری میرزانق
Dept of Sport Biomechanics, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
راضیه علیزاده
Dept of Sports Biomechanics, Islamic Azad University of Tehran, Tehran, Iran
داود خضری
Dept of Sports Biomechanics, Sport Sciences Research Institute, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :