بررسی اثرات ضدمیکروبی شش گونه گیاهی برروی برخی باکتریهای بیماریزای گیاهی

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 824

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_185

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

استخراج متابولی تهای گیاهی ب هروش عصار هگیری و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آنها، راهی برای شناسایی گیاهان دارویی با اثر ضدمیکروبی جهت دس تورز یهای ژنتیکی و تولید سموم ارگانیک گیاهی م یباشد باتوجه به تنوع بالای فلور گیاهی ایران ( 7500 گونه) و کاربرد دارویی تعداد زیادی از این گیاهان در طب سنتی، بررسی ویژگی های ضد میکروبی این گیاهان ضروری است. در این مطالعه تاثیر عصاره متانولی اندا مهای مختلف شش گونه گیاهی شامل مامیران، اکلی لکوهی، اسطوخودوس، همیشه بهار، کنگرگورخری و زولنگ، بر روی دو گونه باکتری بیماریزای گیاهی ، Pseudomonas syingae pv Syringae و Xantomonas campestris pv. campestris مطالعه ش . د پس از جمع آوری و خشک کردن نمونه های گیاهی عصاره گیری با استفاده حلال متانول انجام شد. تشخیص میزان تأثیر عصاره ها به صورت مشاهده ای و با استفاده از 5 میلی گرم عصاره خام در هر دیسک کاغذی در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. نتایج حاصل از بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره ها نشان داد که تعدادی از عصاره های گیاهی اثر بازدارندگی بسیار خوبی بر باکتریهای مورد مطالعه در این بررسی دارند. عصاره متانولی مامیران با میانگین هاله بازدارندگی به میزان 13/52 و 14/46 میلی متر بیشترین اثر بازدارندگی را به ترتیب علیه باکتری گیاهی، P. Syringae و X. campestris داشت. عصار ههای اسطوخودوس، کنگرگورخری و زولنگ فاقد هرگونه اثر ضدباکتریایی روی باکتر یهای فوق بودند. این نتایج بیانگر قابلیت عصار ههای گیاهی در کنترل عوامل بیماریزای گیاهی و لذا استفاده از آنها در مطالعات ژنتیکی و تهیه سموم ارگانیک می باشد.

Authors

فرانگیز قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیع

قربانعلی نعمت زاده

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیس تفناوری طبرستان،

محمد علوی

کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، پژوهشکده ژنتیک و زیس تفناوری کشاورزی

سلمان شریف یمهر

کارشناس ارشد شیمی تجزیه، پژوهشکده ژنتیک و زیس تفناوری کشاورزی طبرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Arras G and Usani M. Fungi toxic activity of12 essential ...
  • Cowan, M. M. (1999). Plant products as antimicrobia agents. Clinical ...
  • Dixon, R. A. (2001). Natural products and plant disease resistance. ...
  • Isman, M.B, 1996 . Neem and other botanical insecticides: barriers ...
  • Paulitz, T.C., and Belange, R.R., Annu. Rev. Phytopathol., 39, 103 ...
  • نمایش کامل مراجع