معرفی سه آنتاگونیست موثر Pseudomonas tolaasii عامل بیماری لکه قهوه ای قارچ خوراکی
Publish place: 3rd Iranian Agricultural Biotechnology Conference
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 928
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_413
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
Abstract:
جهت کنترل بیولوژیک عامل بیماری باکتریایی لکه قهو های ،(P. tolaasii) 40 جدایه باکتری غیربیماریزای همراه قارچ خوراکی تکم های ( Agaricus bisporus ) جداسازی و پتانسیل آنتاگونیستی آنها علیه باکتری عامل بیماری تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی ابتدا بر اساس آزمون آنتی بیوز و هاله بازدارندگی 30 جدایه انتخاب گردید، سپس توان بازدارندگی جدایهها در آزمون ایجاد لکه قهوه ای روی بلوک های قارچ خوراکی تکمه ای مورد سنجش قرار گرفت. بلوکها در اندازههای 2/5 × 2 سانتی متر برش داده شدند. سپس سطح هر بلوک، با سوسپانسیون مخلوط باکتری آنتاگونیست و بیمارگر به ترتیب در غلظت های تقریبی cfu/m1 108 و cfu/ml 106 و با نسبت 1:3 (آنتاگونیست: بیمارگر) تیمار شد. برای هر تیمار 4 تکرار درنظر گرفته شد و همه بلوک ها در شرایط رطوبتی 95 درصد و دمای C 25 نگهداری شدند. نتایج پس از 24 تا 48 ساعت یادداشت برداری شد. آنتاگونیستها به تناسب قدرت نسبی بازدارندگی و کاهش آلودگی در حد متوسط، ضعیف و بدون علایم بیماری در سه گروه مجزا قرار گرفتند. از گروه آنتاگونیستهای برتر، دو گونه باکتری P.B جدایه 1 )Bacillus sp. و (A جدایه 3 ) P. fluorescens و (A جدایه 2 )reactans بر پایه صفات فنوتیپی و ژنوتیپی مورد شناسایی قرار گرفت DNA ژنومی هر سه باکتری استخراج و ژن SrRNA16 جدایه B1 استفاده از جفت آغازگرهای RP1/FD2 و ژن rpoB جدایههای A2 و A3 با استفاده از جفت آغازگرهای LAPS/LAPS27 تکثیر شد. محصول PCR جدایه A2 تعیین توالی و نتایج بدست آمده تأییدی بر تشخیص این باکتریها بر اساس صفات فنوتیپی بود.
Keywords:
Authors
شادی تجلی پور
دانشچوی کارشناسی ارشد گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منا
نادر حسنزاده
دانشیار گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانش
اصغر حیدری
استادیار موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
حسین خباز جلفایی
مربی پژوهشی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :