اثر مواجهه تفریحی با صدا بر آستانه ی شنوایی دانشجویان پزشکی
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 16، Issue: 2
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 111
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_TKJ-16-2_005
Index date: 6 August 2024
اثر مواجهه تفریحی با صدا بر آستانه ی شنوایی دانشجویان پزشکی abstract
مقدمه: مواجهه با صدا ممکن است نوعی از افت شنوایی حسی عصبی را ایجاد کند. افت شنوایی ناشی از صدا(NIHL) به عنوان یک بیماری شغلی شناخته شده است، اما اثر مواجهه تفریحی با صدا به صورت کامل مشخص نشده است. این مطالعه به ارزیابی اثر مواجهه تفریحی با صدا بر وضعیت شنوایی کمک خواهد کرد.
روش یررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بر روی ۳۰۴ دانشجوی پزشکی انجام گرفت. شرکت کنندگان به صورت تصادفی از بین دانشجویان پزشکی سال چهارم تا ششم تحصیل انتخاب شدند و با توجه به مواجهه تفریحی با صوت به دو گروه تقسیم شدند. ادیومتری مرسوم برای تمامی شرکت کنندگان انجام شد و آستانه های شنوایی در فرکانس های مختلف بین دو گروه مقایسه شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS (ورژن ۲۰) و آزمون های آماری Kolmogorov-Smirnov، Mann-Whitney، و Chi-Square آنالیز شدند.
نتایج: میانگین سن شرکت کنندگان ۱۴/۳ ± ۱۸/۲۳ سال بود. در مجموع، ۷/۷۴% از شرکت کنندگان با صوت تفریحی مواجهه داشتند. متوسط مدت زمان مواجهه با صوت تفریحی ۹۱/۲ ± ۶۷/۴ سال بود. شایعترین نوع مواجهه، مواجهه با موسیقی از طریق هدفون یا هندزفری (۳/۲۷%) بود. تمام آستانه های شنوایی در هر دو گروه در محدوده نرمال بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه از لحاظ آستانه های شنوایی وجود نداشت.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که هر نوع از مواجهه تفریحی با صدا (موسیقی، مداحی، سخنرانی) در جمعیت جوان آستانه های شنوایی مرسوم را تحت تاثیر قرار نداده است.
اثر مواجهه تفریحی با صدا بر آستانه ی شنوایی دانشجویان پزشکی Keywords:
اثر مواجهه تفریحی با صدا بر آستانه ی شنوایی دانشجویان پزشکی authors
امیر نشاطی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
محمدحسین داوری
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
ابوالفضل ملاصادقی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
محمود وکیلی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
امیرهوشنگ مهرپرور
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :