بررسی تغییرات ترکیبات آنتی اکسیدانی کالوس کنگرفرنگی تحت تأثیرمتیل جاسمونات و سالسیلیک اسید

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 511

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_547

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

Abstract:

امروزه رژیم غذایی نامناسب و استرس های زندگی شهرنشینی سبب بسیاری از بیمار یها و ناهنجاری های سلامت است. رادیکال های آزاد ناشی از تغذیه نامناسب و فشارهای روحی در بدن انسان سبب غیر طبیعی شدن بسیار از پروس ههای بیوشیمیایی بدن شده که با بیمار یهای متفاوتی همراه است. در این حالت نقش و فشارهای روحی در بدن انسان سبب غیر طبیعی شدن بسیار از پروس ههای بیوشیمیایی بدن شده که با بیمار یهای متفاوتی همراه است. در این حالت نقش است، از جمله گیاهانی است که امروزه مورد توجه خاصی واقع شده است. در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از ترکیبات القاء کننده استرس همانند متیل جاسمونات و اسیدسالیسیلیک در شرایط درون شیشه ایی تغییرات ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله فنل کل، فلاونوئید کل و درصد مهار رادیکال آزاد در عصاره کالوس کنگرفرنگی مورد مطالعه قرار گیرد. به همین منظور کالو سهای کنگرفرنگی در محیط کشت جامد MS با اسیدسالیسیلیک و متیل جاسمونات با غلظت های 200،100،50،25،0 میکرومولار به صورت جداگانه تیمار شدند و پس از گذشت 28 روز محتوای فنلی، فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانتی آن ها با هم مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اعمال تیمارهای اسید سالیسیلیک و متیل جاسمونات افزایش معن یداری بر میزان ترکیبات پلی فنلی و آنتی اکسیدانی گذاشته به طوری که در هر 2 نوع تیمار بیشترین مقدار فنل در غلظت μM 200 و فلاونوئید در غلظت μM 100 مشاهده گردید. همچنین با بررسی مقدار درصدمهار رادیکالهای آزاد توسط عصاره متانولی تهیه شده از 0/5 گرم بافت تازه کالو س ، بیشترین درصدمهار در تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت μM 100 و در متیل جاسمونات در غلظت μM 200 مشاهده گردید.

Authors

آتنا تنوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عظیم قاسم نژاد

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مهدی علیزاده

گروه باغبانی دانشگاه و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تایزوزایگر .1386.فیزیولوژی گیاهی _ ترجمه.انجمن زیست شناسی ایران. ویراستاران، ابراهیم ...
  • Bulgakov V.P., Tchernoded G.K., Mischenko N.P., Khodakov skaya M.V., Glazunov ...
  • Pitta-Alvarez, S.I, Spollansky, T.C., Giulietti, A.M., 2000.The influence of different ...
  • Shabani L, Ehsanpour A.A.. Asghari G., Emami J. 2009. Glycyrrhizin ...
  • نمایش کامل مراجع