بررسی ارتباط صلاحیت ایمنی دارویی با ادراک خطای دارویی پرستاران بالینی شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکیاردبیل در سال ۱۴۰۲
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 53
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HWCONF17_009
تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1403
Abstract:
زمینه و هدف: اولین و مهمترین هدف یک محیط درمانی در موافقت با عهد نامه نایتینگل عدم آسیب رساندن و جلوگیری از به مخاطره افتادن ایمنی بیماران می باشد. ازطرفی یکی از مصادیق مهم تهدید کننده ایمنی بیمار، خطاهای دارویی است به همین دلیل مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط صلاحیت ایمنی دارویی با ادراک خطایدارویی پرستاران بالینی شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال ۱۴۰۲ انجام شد.مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی_ همبستگی حاضر، ۳۰۰ نفر از پرستاران بالینی شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، ایران به روش نمونهگیری طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل )فرم اطلاعات دموگرافیک پرستاران، پرسشنامه صلاحیت ایمنی دارویی و ادراک خطای دارویی( بود. دادههای جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS با نسخه ۲۶ به کمک آزمون های توصیفی) فراوانی، میانگین و انحراف معیار( و استنباطی) تی یک نمونه ای، تی مستقل وآنالیز واریانس یک طرفه( در سطح معناداری P˂۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شدند .یافته ها: میانگین سن پرستاران ) ۳۲/۴ ±۶/۱۸ ( بود که از میان آنها ۶۰/۳ درصد را جامعه زنان و ۳۹/۷ درصد را مردان تشکیل دادند. میانگین و انحراف معیار صلاحیتایمنی دارویی پرستاران ) ۱۳۵/۴۸ ±۱۵/۴۱ ( و ادراک خطای دارویی ) ۳۱۶/۱۲ ±۳۲/۱۳ (گزارش شد. ۷۷ درصد پرستاران صلاحیت ایمنی در حد مطلوب و متوسط و۶۶/۶ درصد نیز ادراک خطای دارویی مطلوبی داشتند و هیچ کدام از پرستاران نمره ی صلاحیت ایمنی دارویی و ادراک خطای دارویی ضعیف نداشتند. نتایج نشان داد،ارتباط معنادار و مثبت r=۰/۱۲ و p=۰/۰۳۴ میان صلاحیت ایمنی دارویی و ادراک خطای دارویی در پرستاران وجود دارد.نتیجه گیری: پرستاران در مطالعه حاضر از سطح مطلوبی از صلاحیت ایمنی دارویی و ادراک خطای دارویی برخوردار بودند و بین صلاحیت ایمنی دارویی و زیر مولفههای آن با ادراک خطای دارویی پرستاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. لذا به مدیران و مسولین شاغل در مراکز آموزشی درمانی توصیه می گردد، به کار گیریاستراتژی های موثر در زمینه یادگیری و فراهم نمودن شرایط محیطی ایمن برای پرستاران میزان خطای دارویی برای بیماران را به حداقل رسانده و کیفیت مراقبت های ارائهشده را نیز افزایش دهند.
Keywords:
Authors
mehdi mahmoudzadeh
Masters student in Pediatric Nursing Ardabil College of Nursing and Midwifery
sana khalilzadeh zia
Masters student in Pediatric Nursing Ardabil College of Nursing and Midwifery
behrouz dadkhah
Associate Professor Department of Internal Surgery Ardabil College of Nursing and Midwifery
mohammadali mohammadi
Assistant Professor Department of Internal Surgery Faculty of Nursing andMidwifery Ardabil