سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,590

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AIHE06_164

Index date: 22 July 2013

رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران abstract

معماری پایدار یک روش در طراحی است و به تقلیل مصرف منابع تجدید ناپذیر و بهینه سازی مصرف منابع تجدید پذیر می پردازد و اظهار میدارد که آنچه را ما برای بقا نیاز داریم می توانیم از محیط زیست به دست آوریم . استفاده از منابع به صورت هوشمندانه و مشفقانه با در نظرگرفتنکیفیت زندگی نسلهای آینده ، اینگونه نگرش به جهان را نیز تعریف می نماید . معماری پایدار شاید پاسخی منطقی و جامع باشد بر تمام سوالاتبشریت در مورد آلودگی محیط زیست ، گرمای زمین ، تخریب لایه ازن ، استفاده بی رویه از انرژی های فسیلی و ... که چند دهه ای است موردتوجه اکثر جوامع و کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است . معماری بومی مازندران ، حاوی ویژگی های منحصر به فرد است که ضمن توجه با نیازهای زیبا شناختی ، با ظرفیت های مختلف طبیعی ، اکولوژیک و... بستر خود نیز منطبق بوده و در واقع این معماری نه تنها از کیفیت هایمحیط خود نکاسته ، بلکه ماهیت آن را نیز ارتقاء بخشیده است . تکنیک های به کار رفته در این معماری بسیاری از مفاهیم نوین در عرصهمعماری پایدار را در بر می گیرد . بناهای مختلف _چه مذهبی و چه غیر مذهبی _که در سراسر کره ی زمین و در ادوار مختلف ساخته شده اند ،حائز » معماری بومی « در هر منطقه با سبک و سیاق خاص آن منطقه بر پا گردیده اند ، و این موضوع در شکل گیری معماری هر منطقه با ناماهمیت است .در این بین همواره سعی شده تا از امکانات محلی و بومی بیشترین استفاده را در ساختار معماری ببرند. ارتباط معماری سنتی ایران با مذهب جزء لاینفکی هستند که با هم در تعامل و هماهنگی اند . در این میان معماری مذهبی مازندران داری نکاتحائز اهمیتی است که پیوند معماری مذهبی با معماری بومی و پایدار را به خوبی می توان در آن مشاهده نمود . لذا در این مقاله بر آن شدیم کهپس از بررسی معماری پایدار و بیان اهداف و اصول آن و همچنین بررسی معماری بومی و اقلیمی خطه ی مازندران پرداخته و پس از آن با بیانفرهنگ و سنت مردم مازندران و بررسی مذهب ، ارتباط معماری مذهبی این منطقه با معماری پایدار را بیان نماییم . در این راستا با بهره گیری ازاطلاعات کتابخانه ای و بررسی نمونه موردی سقانفارها بعنوان نمونه ای پایدار از معماری مذهبی مازندران به راهکارهایی در جهت استفاده از اصولمعماری سنتی در بناهای معاصر این خطه پرداخته ایم.

رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران Keywords:

رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
محمودی، محمد مهدی .توسعه ی مسکن همساز با توسعه ی ...
نیکپور، منصور، سیدی، نعیمه، بررسی تاثیر ویژگی های خانه های ...
ارمغانی، مریم . گرجی مهبانی _ یوسف، ارزش های معماری ...
گلشنی منش، مریم، گلشنی منش، مرتضی، عابدینی ، غلامرضا، معماری ... [مقاله کنفرانسی]
- شقاقی، شهریار، مفیدی، مجید، رابطه ی توسعه پایدار و ...
- ساری، بهناز، شناخت اقلیم گام نخست درطراحی . نمونه ...
- قبادیان، وحید بررسی اقلیمی ابنیه سنتی، انتشارات دانشگاه تهران ...
کلبادی نژاد، روح انگیز، زمین و معماری مازندران ...
- شریف پور، احمد _ تنظیم شرایط محیطی ...
امیدوار، کمال و همکاران _ بررسی تاثیرات اقلیمی بر معماری ...
نوپارس، پژمان _ معماری سنتی ایران در چهار اقلیم با ...
-رحیم زاده، معصومه، سقانفار نوعی معماری آئینی، مجله میراث جاویدان ...
نصری اشرفی، جهانگیر، 1385 . فرهنگ واژگان طبری ، تهران ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران" توسط میثم حسینوند؛ فاطمه ورمزیار؛ مژگان محمودی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش فرامنطقه ای پیشرفتهای نوین در علوم مهندسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ؛ معماری پایدار ، اقلیم مازندران ، معماری بومی _مذهبی ، سقانفار هستند. این مقاله در تاریخ 31 تیر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1590 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری پایدار یک روش در طراحی است و به تقلیل مصرف منابع تجدید ناپذیر و بهینه سازی مصرف منابع تجدید پذیر می پردازد و اظهار میدارد که آنچه را ما برای بقا نیاز داریم می توانیم از محیط زیست به دست آوریم . استفاده از منابع به صورت هوشمندانه و مشفقانه با در نظرگرفتنکیفیت زندگی نسلهای آینده ، اینگونه نگرش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رابطه معماری پایدار در شکل گیری معماری بومی _مذهبی مازندران با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.