سنتز، مشخصه یابی و ارزیابی عملکرد غشا های میکروفیلتراسیون کاتیونی پوشش دادهشده با نانوکامپوزیت اکسید روی/کیتوسان/اکسید نقره در حذف باکتری استافیلوکوس اورئوس از آب
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 49
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWWSE-9-2_004
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1403
Abstract:
در این پروژه اصلاح سطحی غشا های میکروفیلتراسیون برای توسعه سیستم های گندزدایی آب ارزان برای مناطقی که از عدم دسترسی مناسب به آب آشامیدنی رنج می برند، انجام شد. از دو استراتژی برای حذف باکتری ها استفاده شده است. گیرانداختن آنها از طریق برهمکنش الکترواستاتیکی باکتری ها با سطح کاتیونی غشا و اثرات ضد باکتریایی نانوکامپوزیت اکسید روی/کیتوسان/اکسید نقره که در مقایسه با نانوذرات نقره، بهکار رفته در تحقیقات پیشین، بسیار ارزان تر است. پوشش کاتیونی حاوی نانوذرات بر روی سطح میکروفیلتراسیون پلی تترافلوئورواتیلن (PTFE)، از طریق پلیمریزاسیون پلی دوپامین و پلی اتیلنایمین در حضور نانوذرات انجام شد. نانوذرات و غشاء های تولیدی از طریق روش های مشخصه یابی همچون XRD، FTIR، FE-SEM، EDAX، آنالیز زاویه تماس و آزمون های آنتی باکتریال مطالعه شدند. نتایج مطالعات نشانداد که اصلاح سطحی غشا ها منجر به بهبود آبدوستی آنها (از زاویه تماس ۱۳۶ به ۷۶ درجه) و کاهش نه چندان شدید شار آب خروجی (۳۷ درصد کاهش شار) شده است. پتانسیل حذف عوامل بیماری زا از طریق حذف باکتری استافیلوکوس اورئوس بررسی شد. نتایج نشانداد که اصلاح سطحی غشا ها منجر به حذف نزدیک به ۹۸/۹۹% از باکتری فوق شده است و این غشا ها می توانند بهعنوان روشی برای توسعه سیستم های غشایی برای گندزدایی آب بدون نیاز به انرژی درنظر گرفته شوند.
Keywords:
نانوذرات آنتی باکتریال , گندزدایی آب , غشا های میکروفیلتراسیون , نانوکامپوزیت های اکسید روی , کیتوسان
Authors
سیدبهنام غفاری
پژوهشگر پسادکترا، کرسی یونسکو در بازیافت آب، دانشکده مهندسی شیمی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
محمد حسین صراف زاده
استاد، کرسی یونسکو در بازیافت آب، دانشکده مهندسی شیمی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :