ارزیابی روابط بین متغیرهای هواشناسی و تبخیر-تعرق واقعی با استفاده از رگرسیون و خوشهبندی سلسله مراتبی (مطالعه موردی: کستلوترانو ایتالیا)
Publish place: Modeling and Managing Water and Soil، Vol: 4، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 42
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MMWS-4-3_010
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
Abstract:
تبخیر-تعرق به دلیل تاثیر بر میزان نیاز آبی، به عنوان یکی از مهم ترین متغیرهای چرخه هیدرولوژیکی، اهمیت به سزائی دارد. برای بررسی تاثیر متغیرهای هواشناسی بر این عامل در منطقه مورد مطالعه در نزدیکی شهر کستلوترانو در جنوب ایتالیا، از داده های هواشناسی ایستگاه هواشناسی-کشاورزی کستلوترانو و تبخیر-تعرق واقعی استخراج شده و از روش ادی کوواریانس مربوط به سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ استفاده و با روش های رگرسیون ساده و خوشه بندی سلسله مراتبی تجمعی بررسی شد. تحلیل رگرسیون متغیرهای هواشناسی و تبخیر-تعرق واقعی، همبستگی بالایی با یک دیگر نشان داد که میتوان از آن ها به عنوان نماینده در مدل سازی های هیدرولوژیکی استفاده نمود. نتایج روش خوشه بندی سلسله مراتبی ادغامی با ۷۰ درصد تشابه نشان داد، ۲۴ متغیر در هفت خوشه مجزا قرار گرفته و اعضای خوشهها به غیر از خوشه پنج دارای ماهیت یکسانی هستند و این موضوع موید همبستگی بالای متغیرهای دارای ماهیت یکسان و استقلال متغیرهای هواشناسی دارای ماهیت متفاوت است. همچنین، در این پژوهش روش رگرسیون دامنه وسیعی از ۲۷۶ رابطه برای پیشبینی همه متغیرهای هواشناسی و تبخیر-تعرق واقعی ارائه می دهد. جمع بندی تحلیل همبستگی روابط نشان میدهد رطوبت نسبی، کلیدی ترین متغیر (مناسب ترین پیشبینی کننده سایر متغیرها) با اولویت ۳۷۵/۸ و رتبه یک است. علاوه براین در پژوهش حاضر نمایندگان خوشه های هفت گانه برای شبیه سازی تبخیر-تعرق واقعی مشخص شد که از این میان تابش کلی خورشید با ضریب همبستگی برابر با ۷۱۳/۰، بهترین متغیر پیش بینی کننده تبخیر- تعرق واقعی بر اساس روش پژوهش است.
Keywords:
Authors
وفا محمودی نژاد
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی طبیعت، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
افشین هنربخش
دانشیار، گروه مهندسی طبیعت، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
خدایار عبدالهی
دانشیار گروه مهندسی آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
داریو دیکارو
محقق، گروه علوم کشاورزی و جنگلداری، دانشگاه پالرمو، پالرمو، ایتالیا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :