سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (Medicago sativa L.) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE)

Publish Year: 1386
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 56

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJRFP-15-3_002

Index date: 19 September 2024

ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (Medicago sativa L.) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE) abstract

تنوع ژنتیکی یکی از مهمترین شاخصها جهت انتخاب والدین در برنامه های اصلاح گیاهان می باشد. این تحقیق به منظور مطالعه تعیین کیفیت علوفه و میزان تنوع ژنتیکی موجود بین یونجه های چند ساله بر اساس نشانگر (SDS-PAGE) انجام گرفت. ترکیبهای شیمیایی مورد ارزیابی عبارت است از: درصد ماده خشک، درصد پروتئین خام، درصد الیاف خام، درصد خاکستر و درصد عناصر کلیسم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، مس، منگنز، روی و آهن در برگ و ساقه ۱۸ ژنوتیپ یونجه (Medicago sativa) مورد ارزیابی قرار گرفت و بررسی پروتئینهای ذخیره ای بذر و برگ به روش SDS-PAGE انجام شد. تجزیه واریانس بر روی ترکیبهای شیمیایی انجام گرفت و مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون دانکن(DMRT)  صورت گرفت. تجزیه خوشه ای براساس عناصر و ترکیبهای شیمیایی، ژنوتیپهای یونجه را در پنج دسته و براساس پروتئینهای ذخیره ای، آنها را به سه دسته تقسیم نمود؛ با توجه به نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای پروتئینهای ذخیره ای در هر سه ژل، ژنوتیپهای ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ در یک گروه قرار می گیرند. لازم به ذکر است که در سه ژل نامبرده، ژنوتیپ ۱۲ از لحاظ خصوصیات ظاهری (تعداد و شدت باندها) با بقیه ژنوتیپها اختلاف داشته است. نتایج حاصل از تجزیه به مولفه های اصلی بر اساس عناصر و ترکیبهای شیمیایی نشان داد که درصد پروتئین خام و درصد کلسیم به ترتیب متنوع ترین هستند.

ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (Medicago sativa L.) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE) Keywords:

یونجه , تنوع ژنتیکی , الکتروفورز (SDS-PAGE) , تجزیه خوشه ای و ترکیبهای شیمیایی

ارزیابی تعدادی از یونجه های چند ساله (Medicago sativa L.) بر اساس عناصر شیمیایی و ترکیبات غذایی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها با استفاده از نشانگر (SDS-PAGE) authors

S. Fareghi

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه

M. Farshadfar

دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه

E. Farshadfar

دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فضائلی، ح.، ۱۳۷۱. تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام منابع ...
کریمی، ه.، ۱۳۶۹. یونجه. مرکز نشر دانشگاهی، تهران.. ...
مصطفایی، ع.، ۱۳۸۲. راهنمای نظری و عملی الکتروفورز پروتئین در ...
ولیزاده، م.، ۱۳۷۶. استفاده از الکتروفورز پروتئینها در ارزیابی فاصله ...
Ahmed, M.F., ۱۹۹۴. A study of the cyto- taxonomy for ...
Fazli, H. and Yazdisamadi, B., ۱۹۹۲. Comparison of ۶۴ Iranian ...
Julier, B., Huyghe, C. and Ecalle, C., ۲۰۰۰. Within and ...
Kameswara Rao, N., ۲۰۰۴. Plant genetic resources: Advancing conservation and ...
Krishnan, H.B. and Sleper, D.A., ۱۹۹۷. Identification of tall fescue ...
Robins, G.J., Luth, D., Campbell, T.A., Bauchan, G.R., Chunlin He, ...
Vitale, M., Pupilli, F., Labombarda, P. and Arcioni, S., ۱۹۹۸. ...
نمایش کامل مراجع