بررسی اثر تخریب جنگل های هیرکانی استان گلستان در افزایش انتشار گازهای گلخانه ای
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 42
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFRPR-19-1_006
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
Abstract:
اکوسیستم های جنگلی خدمات متنوع اکوسیستمی را فراهم می کنند که برای پایداری زیستی و حفظ پیچیدگی اکوسیستم ها مهم هستند. یکی از مهمترین خدمات اکوسیستمی جنگل، تعدیل اقلیم است. از یک سو، کربن از طریق رشد درختان در منابع جنگلی ذخیره می شود و از طرف دیگر، فعالیت های تغییر کاربری/پوشش زمین باعث تاثیر بر این ذخایر کربن می شود. به دلیل اثرات جنگل زدایی هیرکانی، در این مطالعه به بررسی اثرات تخریب جنگل بر انتشار گازهای گلخانه ای در استان گلستان بر اساس برنامه REDD پرداخته شده است. چهار منبع ذخیره کربن شامل کربن روزمینی، زیرزمینی، لاشبرگ و کربن آلی خاک با مرور ۳۱ مطالعه داخلی و گزارش IPCC استخراج گردید. برای پیش بینی میزان تخریب جنگل تا سال ۱۴۲۷ در سناریوی پایه REDD، زنجیره مارکوف استفاده شد. در سناریوی پایه، انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال ۱۴۲۷ معادل ۴۳۶۵۵۴۲۷ تن برآورد گردید. تبدیل جنگل به سایر کاربری ها در اثر آتش سوزی منبع مهم انتشار گازهای گلخانه ای مانند CH۴ وN۲O است. اطلاعات آتش سوزی در استان گلستان نشان دهنده وقوع ۱۵۱۱ فقره آتش سوزی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ است، نتایج نشان داد که انتشار گازهای گلخانه ای در اثر آتش سوزی نیز ۵۱/۱۶۰۸۳ تن معادل دی اکسید کربن برآورد گردید. بالاترین میزان انتشار گاز دی اکسید کربن معادل ۱۷ میلیون تن در شهرستان مراوه تپه است. نتایج این مطالعه نشان داد که جنگل های هیرکانی نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای دارد.
Keywords:
Authors
Hamidreza Kamyab
نویسنده مسئول، استادیار، گروه محیط زیست، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
Zahra Asadolahi
استادیار، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :