سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,351

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PWAE01_130

Index date: 16 August 2013

بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی abstract

مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی با امکان دست ورزی در موجودات زنده، توانمندیهای جدید و خارق العاده ای را به بشر تقدیم داشته است. نکته قابل توجه در این مقوله آن است که انسان از عواقب تغییر و تحولات ایجاد شده در موجودات دست ورزیشده و بروز خسارت های احتمالی اطلاع زیادی ندارد. همگام با توسعه بیوتکنولوژی، اخلاق زیستی نیز اهمیت بسیاری یافتهاست. پیوند خاص میان اخلاق و حقوق، این دیدگاه را تقویت می کند که بدون وجود اخلاق زیستی نمی توان آینده ای را برایبشریت متصور دانست. اثرات منفی لحاظ نکردن جنبه های اخلاقی توسعه بیوتکنولوژی نوین به مراتب بیشتر از سایررویدادهای قرن آینده است. اطلاعات ژنتیکی، شخصی و منحصر به فرد هستند و سوء استفاده از آنها بیشتر ابعاد زندگی بشر از جمله اشتغال، بیمه، قوانین، آموزش و امور مالی را به خطر می اندازد. برخی عقیده دارند که باید سیاست اجتماعی با کشفیات پروژه ژنوم انسان همگام شود و حقوق افراد در زمینه امور خصوصی نیز به عنوان حقوق مدنی جدیدی به رسمیت شناختهشود. اکثر کشورها در کنار کشفیات مهم در علوم زیستی، تحقیقات متمرکز بر زندگی، امور اخلاقی و موضوعات حفاظت ازحیثیت انسانی را نیز تقویت نمودند. از اینرو این مقاله، چارچوب های اخلاقی و حقوقی مربوط به حوزه های مختلف توسعهزیست فناوری و ضرورت تبیین و تدوین اصول اخلاقی حقوقی را براساس اعلامیه جهانی ژنوم انسانی و حقوق بشر و اعلامیه - بین المللی داده های ژنتیک انسانی در سطح ملی و بین المللی برای تضمین انتفاع بشر از این علوم مورد تاکید قرار می دهد

بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی Keywords:

بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی authors

زهرا عموزادخلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

علی پورقصاب امیری

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

فخرالدین ابوییه

عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Unesco: Universal Declaration On Human Genome and Human rights, 1997. ...
Unesco: Universal declaration on bioethics and human rights, 2005. ...
Unesco: International Declaration on Human Genetic Data, 2003. ...
Noclle Lenoir (2006) Biotechnology, Bioethics and Law: Europe's 21st Century ...
H-J. Rehm, G. Reed (2008) Biotechnology and Bioethic, What is ...
Chathura AN Galhena (2008) TRIPs: The Impact on Plant Variety ...
Jason Scott Robert. Ethics, Biotechnology, and Global Health: The Development ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی" توسط زهرا عموزادخلیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان؛ علی پورقصاب امیری، عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان؛ فخرالدین ابوییه، عضو هیئت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اخلاق زیستی، حقوق، ثبت امتیاز، ژن، بیوتکنولوژی، محیط زیست هستند. این مقاله در تاریخ 25 مرداد 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1351 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی با امکان دست ورزی در موجودات زنده، توانمندیهای جدید و خارق العاده ای را به بشر تقدیم داشته است. نکته قابل توجه در این مقوله آن است که انسان از عواقب تغییر و تحولات ایجاد شده در موجودات دست ورزیشده و بروز خسارت های احتمالی اطلاع زیادی ندارد. همگام با توسعه بیوتکنولوژی، اخلاق زیستی نیز اهمیت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بایسته های اخلاقی و حقوقی ثبت امتیاز اکتشافات منابع زیستی با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.