مدیریت آبیاری در گلخانههای جنوب کرمان
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 65
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_GHV-7-1_004
Index date: 24 September 2024
مدیریت آبیاری در گلخانههای جنوب کرمان abstract
ر سال های اخیر به دلیل بروز تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و افزایش جمعیت، مدیریت مصرف آب به منظور افزایش بهرهوری و عملکرد محصولات گلخانه ای مورد توجه قرار گرفته است. اطمینان از فواصل زمانی مناسب بین هر آبیاری و مقدار آب مصرفی در هر آبیاری، از اهمیت زیادی برخوردار است و عوامل متعددی مانند نوع بستر کشت، تابش خورشید، دوره رشد گیاه، تهویه و نیاز آبی گیاه در آن دخالت دارند. مقدار آب مورد نیاز هر گیاه بستگی به شرایط رشد ریشه، نوع محصول، شرایط اقلیمی، بافت و ساختمان خاک و همچنین بستر کشت دارد. در آبیاری گیاهان باید استفاده از بستری با زهکشی مناسب و ظرفیت بالای نگهداری آب، آبیاری به مقدار کافی، در زمان مناسب و پیش از وقوع تنش رطوبتی مدنظر قرار گیرد. کاربرد سیستمهای آبیاری مستلزم دانستن نیاز آبی محصولات میباشد در حال حاضر متوسط میزان آب مصرفی در گلخانههای جنوب استان کرمان برابر با ۱۱۲۴۱ مترمکعب در هکتار و کارایی فیزیکی مصرف آب در آنها برابر با ۹۳/۱۰ کیلوگرم بر مترمکعب می باشد. از میان سیستم های مختلف آبیاری قابل کاربرد در گلخانهها (از جمله سیستم آبیاری قطرهای، آبیاری مهپاش یا میست، کفپوش اسفنجی و سیستم آبیاری NFT)، استفاده از سیستم قطره ای بهترین کارایی و راندمان را دارا بوده و سایر روش های آبیاری بسته به شرایط استفاده شده از راندمان کمتری برخوردار بودند.
مدیریت آبیاری در گلخانههای جنوب کرمان Keywords:
مدیریت آبیاری در گلخانههای جنوب کرمان authors
اسماعیل مقبلی دامنه
استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش