سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 37

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CPCONFE01_042

Index date: 26 September 2024

رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی abstract

اهداف: افزایش طول عمر باعث نگرانی و ترس در مورد روند اجتناب ناپذیر پیری شده است. این فرایند باعث می شود که افراد نسبت به تغییرات جسمی و روانی اجتماعی ناشی از گذشت زمان بیشتر مضطرب شوند. هدف اصلی پژوهش حاضر رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی در سالمندان شهر ایلام بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر. مطالعه ای مقطعی (توصیفی از نوع همبستگی)، جامعه آماری این پژوهش را سالمندان با دامنه سنی(۸۰-۶۵) سال، روش نمونه گیری از نوع هدفمند و نمونه های این پژوهش شامل ۳۰۰ (مرد/زن) سالمند از شهر ایلام تشکیل داد. ابزار ارزیایی پرسشنامه های پرسشنامه معنای زندگی استگر و همکاران، پرسشنامه ترس از پیری لاشر و پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون مورد استفاده قرارگرفت.داده ها با شاخص های آمار توصیفی ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادله ساختاری آموس (AMOS) نسخه ۲۴ و روش حداکثر درست نمایی یا (ML) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ استفاده شد.یافته ها : از مجموع کل (ا=۳۰۰) نمونه پژوهش، ۱۴۰ (۴۶/۷۷ درصد) نفر مرد و ۱۶۰ نفر(۵۳/۳۳ درصد) زنبودند. در نمونه مورد مطالعه، از نظر دامنه سنی ۱۵۷ نفر (۵۲/۳۳ درصد) در گروه سنی ۶۵ تا ‎۶۹ سال، ۸۵ نفر (۲۸/۳۳درصد) در گروه سنی ۷۰ الی ۷۵ سال, و ۵۸ نفر (۱۹/۳۳درصد) در گروه سنی ۷۶ الی ۸۰ سال قرار داشتند. مقادیر مربوط به ضریب مسیرها در مدل پژوهش بیانگر آن بودکه معنای زندگی ۲۹درصد تغییرات مربوط به متغیر ترس از پیری را به طور مستقیم تبیین میکنند. از سوی دیگر. نتایج نشان داد که متغیر معنای زندگی به طور غیرمستقیم از طریق متغیر میانجی - سلامت معنوی - بر ترس از پیری تاثیر دارد. (p<۰/۰۵).نتیجه گیری: استنباط می شود که می توان از متغیرهای معنای زندگی و سلامت معنوی در راستای مداخلات آموزشی درمانی ترس از پیری در سالمندان بهره گرفت.

رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی Keywords:

رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی authors

زهرا دلخواه

دکتری روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مرضیه علیوندی وفا

استادیار روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

نعیمه محب

استادیار روان شناسی، گروه روانشناسی بالینی دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مقاله فارسی "رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی" توسط زهرا دلخواه، دکتری روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران؛ مرضیه علیوندی وفا، استادیار روان شناسی، گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران؛ نعیمه محب، استادیار روان شناسی، گروه روانشناسی بالینی دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در حوزه پیراپزشکی و سلامت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معنای زندگی، ترس از پیری، سلامت معنوی، سالمندان هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 37 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اهداف: افزایش طول عمر باعث نگرانی و ترس در مورد روند اجتناب ناپذیر پیری شده است. این فرایند باعث می شود که افراد نسبت به تغییرات جسمی و روانی اجتماعی ناشی از گذشت زمان بیشتر مضطرب شوند. هدف اصلی پژوهش حاضر رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی در سالمندان شهر ایلام بود. مواد و روش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رابطه معنای زندگی با ترس از پیری: نقش میانجیگری سلامت معنوی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.