سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی)

Publish Year: 1402
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 64

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CPCONFE01_057

Index date: 26 September 2024

توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی) abstract

زمینه و هدف: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی های جدید، استفاده از روش های مختلف و تکنولوژیهای جدید آموزش پزشکی روشی موثر در بهبود کیفیت آموزش پزشکی است. این پژوهش با هدف افزایش آگاهیدانشجویان تکنولوژی اتاق عمل در زمینه مراقبت های قبل، حین و پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی با استفادهاز آموزش الکترونیکی انجام شد.روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی از نوع مداخله آموزشی بصورت پیش آزمون – پس آزمون میباشد که در نیمسال دوم سال تحصیلی ۰۱-۱۴۰۰ با حضور دانشجویان رشته تکنولوژی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که بصورت سرشماری وارد مطالعه شدند، انجام شد. جهت آموزش محتوا ۲ گروه (تعاملی وغیر تعاملی) متشکل از دانشجویان مورد نظر و محققین در شبکه پیام رسان داخلی تشکیل شد. در این پژوهش میزانآگاهی دانشجویان قبل و بعد از آموزش (فاصله زمانی ۳۰ روز) با استفاده از پرسشنامه سنجش آگاهی حنانی وهمکاران اندازه گیری و برای تعیین تاثیر آموزش بر میزان آگاهی دانشجویان از آزمون تی-زوجی و برای مقایسهداده های بین دو گروه از آزمون ANCOVA استفاده شد. سطح معنی داری (p<۰/۰۵) در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۲۱ انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره در حیطه شناختی پس از مداخله آموزشی در هر دو گروه آموزشالکترونیکی تعاملی و غیرتعاملی در هر سه حوزه افزایش یافته است. نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که بین نمراتحیطه شناختی قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری وجود دارد (p<۰/۰۰۱). نتایج ANCOVA از نمره حیطه شناختی پس از مداخله در بین گروه ها نشان داد که بین گروههای تعاملی و غیرتعاملی تفاوت آماری معنی داریوجود دارد، به طوری که میانگین نمره حیطه شناختی در گروه تعاملی بالاتر بود (P<۰/۰۵).نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شیوه آموزش حاضر باعث توانمندسازی حیطه شناختی دانشجویاندرخصوص مراقبت های مرتبط با جراحی های لاپاراسکوپی شده است. بنابراین از شیوه مذکور می توان جهت آموزشمحتوا و دروسی که صرفا مستلزم آموزش بالینی نمی باشند و فرصت آموزش همه محتوا با توجه به زمان آموزشیدر نظر گرفته شده برای تمام مباحث کافی نیست، استفاده نمود.

توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی) Keywords:

توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی) authors

نسرین کمالی

کارشناسی ارشد اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

زکیه امینی

کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

سارا محمدی

کارشناسی ارشد اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

پوریا احمدکیادلیری

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

مقاله فارسی "توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی)" توسط نسرین کمالی، کارشناسی ارشد اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران؛ زکیه امینی، کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران؛ سارا محمدی، کارشناسی ارشد اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران؛ پوریا احمدکیادلیری، دانشجوی کارشناسی اتاق عمل،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در حوزه پیراپزشکی و سلامت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آموزش، جراحی لاپاراسکوپی، آگاهی، دانشجویان اتاق عمل، توامندسازی هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 64 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی های جدید، استفاده از روش های مختلف و تکنولوژیهای جدید آموزش پزشکی روشی موثر در بهبود کیفیت آموزش پزشکی است. این پژوهش با هدف افزایش آگاهیدانشجویان تکنولوژی اتاق عمل در زمینه مراقبت های قبل، حین و پس از اعمال جراحی لاپاراسکوپی با استفادهاز آموزش الکترونیکی انجام شد.روش بررسی: مطالعه حاضر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توانمندسازی شناختی دانشجویان اتاق عمل با آموزش الکترونیک در زمینه مراقبت های اعمال جراحی لاپاراسکوپی (به شیوه تعاملی و غیرتعاملی) با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.