شناسایی سبک های یادگیری همگرا و واگرا جذب کننده و انطباق دهنده و تاثیر گزاری آنها در اثر بخشی آموزش و بهبود یادگیری abstract
هدف از این پژوهش شناسایی سبکهای یادگیری همگرا و واگرا جذب کننده و انطباق دهنده و تاثیر گزاری آنها در اثربخشی آموزش و بهبود یادگیری است. پژوهش از نظر هدف کاربردی است و از نوع تحقیقات تحلیلی اسنادی از نوع مروری است. جامعه مورد پژوهش کلیه ی مقالات و کتب در حوزه سبکهای یادگیری کلب و یادههی و یادگیری است نتایج بدست آمده نشان داد که سبک های یادگیری واگرا همگرا، انطباقی جذب کننده موجب بهبود یاددهی و یادگیری دانش آموزان است . سبک های یادگیری باعث افزایش مشارکت و تعامل دانش آموزان میشود آنان مطالب را به صورت عمقی یاد می گیرند و انگیزه بیشتری برای مطالعه دارند. همچنین مطالب را مورد نقد و بررسی خود قرار میدهند و توجه و تمرکز آنان افزایش می یابد زیرا نقد، تحلیل و استدلال مطالب نیاز به تمرکز و توجه فراوان دارد و همچنین باعث افزایش روحیه همکاری و مشارکت در دانش آموزان میشود انگیزه آنان برای یادگیری بهتر و بیشتر نیز افزایش میدهد مهارتهای روانی حرکتی آنان قوی تر می شود. و به بهبود مهارتهای آنان به برنامه ریزی اداره کردن و سازماندهی امور کمک میکند و همچنین باعث افزایش ارتباط دانش آموزان با یکدیگر می شود. این امر مهارتهای کلامی و سخنوری آنان را تقویت میکند و ویژگی خجالتی بودن آنان کاهش می یابد. همچنین در تقویت اعتماد به نفس مهارتهای اجتماعی و عاطفی مهارتهای کلامی مهارت تفکر انتقادی و حس مسئولیت پذیری در دانش آموزان نقش موثری ایفا میکند و باعث افزایش خلاقیت دانش آموزان می شود. یکی از مهمترین دستاوردهای روش این روش تقویت مهارت حل مسئله در یادگیرندگان است چرا که آنان رویدادها را از زوایای مختلف مورد مشاهده قرار میدهند و هنگام مقابله با مشکلات قدرت خلاقانه ای کسب میکنند. توصیه میشود معلمان با توجه به محتوای تدریس و اهداف آموزشی از سبکهای یادگیری متناسب بهره ببرند تا کیفیت فرایند یاددهی یادگیری ارتقا پیدا کند.
شناسایی سبک های یادگیری همگرا و واگرا جذب کننده و انطباق دهنده و تاثیر گزاری آنها در اثر بخشی آموزش و بهبود یادگیری Keywords:
سبکهای یادگیری بهبود فرایند یاددهی و یادگیری