سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,670

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWWE01_020

Index date: 28 August 2013

واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان) abstract

کاربرد مدل های مفهومی بارش- رواناب به عنوان ابزار ارزیابی واکنش حوضه های آبخیز در برابر بار هیدرولوژیک به تنظیم مقدار پارامترهای این مدل ها وابسته است. بنابراین کالیبراسیون و آنالیز حساسیت آنها، جزء مهمی از فرآیند کاربرد این مدل ها می باشد. در این مطالعه مدل حوضه آبخیز با استفاده از نرم افزار HEC-GeoHMS تهیه و شبیه سازی هیدرولوژیک حوضه توسط مدل HEC-HMS انجام شد. جهت واسنجی پارامتر شماره منحنی، از آمار 4 رگبار مشاهده ای و سیل همزمان آنها استفاده شده است. نتایج نشان دادند که این مدل در خصوص پیش بینی دبی اوج و زمان مربوط به آن در خروجی حوضه واقع در ایستگاه هیدرومتری سرمقسم می تواند نتایج قابل قبولی را ارائه نماید اما مدل در برآورد حجم موفق نبود. نتایج آنالیز حساسیت مدل نشان داد که به محض اضافه کردن 5 درصد به شماره منحنی حوضه و رسیدن به مقدار79/27 ، دبی پیک سیل به شدت افزایش پیدا می کند. این نکته نشان داد که هر گونه عملیات کنترل سیلاب در محدوده مورد مطالعه، باید با مطالعه کافی و در جهت کنترل پوشش گیاهی صورت گیرد.

واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان) Keywords:

واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان) authors

احمد نوحه گر

دانشیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

نسیم قشقایی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

ارشک حلی ساز

استادیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رادمنش، فریدون. پرهمت، ج. بهنیا، ع. و آخوندعلی، ع. 1385. ... [مقاله کنفرانسی]
سلیمانی، کریم. و همکاران، پتانسیل تولید سیل در حوضه های ...
صدرالاشرفی، سارا. و همکاران. 1386، تهیه مدل پهنه بندی سیلاب ...
عباسی، محمد. خیرخواه، م. حسینی، م. محسنی، م. 1388. ارزیابی ...
علیزاده، امین، اصول هیدرولوژی کاربردی، چاپ سی و سوم، 1390، ...
کوک، آر.ی. دورکمپ، جی. سی، گودرزی نژاد، ش. (1378). ژئومورفولوژی ...
کرمان - 8و 9 اسفند ماه 1391 ...
کرمان - 8و 9 اسفند ماه 1391 ...
Muhammad, A. Sher, J. Irfan, A. and Zahiruddin, K. (2011). ...
Perrin, C. and Oudin, L (2007) Impact of stream flow ...
Associate Prof. Dept. of Watershed Managment, Hormozgan University, Ahmad.noh egar@gmail ...
M.Sc. In Watershed Managment, Hormozgan University, N_gha sh ghaee@yahoo. com ...
Assistant Prof. Hormozgan University, sani@ut.ac.ir ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان)" توسط احمد نوحه گر، دانشیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران؛ نسیم قشقایی زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران؛ ارشک حلی ساز، استادیار، عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آنالیز حساسیت، جاماش، شماره منحنی، .HEC-HMS ،HEC-GeoHMS هستند. این مقاله در تاریخ 6 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1670 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاربرد مدل های مفهومی بارش- رواناب به عنوان ابزار ارزیابی واکنش حوضه های آبخیز در برابر بار هیدرولوژیک به تنظیم مقدار پارامترهای این مدل ها وابسته است. بنابراین کالیبراسیون و آنالیز حساسیت آنها، جزء مهمی از فرآیند کاربرد این مدل ها می باشد. در این مطالعه مدل حوضه آبخیز با استفاده از نرم افزار HEC-GeoHMS تهیه و شبیه سازی هیدرولوژیک ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله واسنجی و اعتبار یابی مدل HEC-HMS و آنالیز حساسیت آن در برآورد مشخصه های هیدروگراف سیلاب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز جاماش استان هرمزگان) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.