تاثیر اعمال مبرد a۴۱۰R به عنوان سیال خنک کننده بر انحراف ابعادی و زبری سطح در تراشکاری فولاد ۱۰۴۵ در مقایسه با سیال آب - صابون
Publish place: KARAFAN، Vol: 20، Issue: 3
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 35
This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KARFN-20-3_010
تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1403
Abstract:
اصطکاک بین ابزار و قطعه کار حین عملیات ماشینکاری همیشه سبب افزایش نرخ فرسایش ابزار می شود. برطرف ساختن این مشکل با استفاده از سیالات و خنک کاری ابزارها امری ضروری است. در این تحقیق انحراف ابعادی و زبری سطح فولاد (۴۵CK) ۱۰۴۵ در براده برداری با ابزاری از جنس فولاد تندبر (HSS) در سرعت های برشی ۱۵، ۲۵، ۴۰ و ۵۵ متر بر دقیقه، عمق های براده برداری ۵/۰، ۱و ۵/۱میلیمتر و مقادیر پیشروی ۰۵/۰، ۱۲/۰ و۲/۰ میلیمتر بر دور، در دو حالت خنک کاری سیال آب صابون و مبرد a۴۱۰R بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که خنککاری به وسیله مبرد a۴۱۰R به علت قدرت سرمایش بالا و کنترل بهتر دمای محل برش نسبت به سیال آب صابون در فرآیند ماشین کاری، سبب کاهش میزان فرسایش ابزار گردیده و می تواند به عنوان یکی از سیالات مناسب خنک کاری به کار گرفته شود. براساس کمینه های مقدار انحراف ابعادی و زبری سطح در شرایط مختلف، با استفاده از مبرد a۴۱۰R میتوان سرعت برشی را ۶۰ درصد افزایش داد و از ۲۵ به ۴۰ متر بر دقیقه رساند. همچنین در بهینه ترین حالت در سرعت برشی ۴۰ متربر دقیقه، عمق براده برداری ۱میلیمتر و مقادیر پیشروی۰۵/۰ میلیمتر بر دور، انحراف ابعادی و زبری سطح تا ۶ و ۱۰ برابر بهبود مییابد. در حالت بهینه، انحراف ابعادی براساس اختلاف قطر در طول ۳۰۰ میلیمتر به ۱۴ میکرون و زبری سطح پس از گذشت ۶۰ دقیقه از زمان براده برداری، به ۳.۱ میکرومتر کاهش می یابد.
Keywords:
Authors
محمدجواد حق پرست
کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران.
علیرضا مطهری
هیات علمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران.
غلامرضا خلج
هیات علمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :