تاثیر متانول و نانو اکسید روی بر عملکرد و برخی صفات اگروفیزیولوژیکی گندم دیم
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 14، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 36
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-14-3_003
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403
Abstract:
خشکی یکی از رایج ترین عوامل محدودکننده تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک تحت شرایط دیم است. از این رو به منظور بررسی تاثیر کاربرد متانول و نانو اکسید روی بر عملکرد و برخی صفات اگروفیزیولوژیکی گندم دیم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه ای در روستای خاتون آباد سراب در شمال غرب ایران، در سال ۹۸-۱۳۹۷ اجرا شد. عوامل آزمایشی محلول پاشی نانو اکسید روی در چهار سطح )محلول پاشی با آب به عنوان شاهد، محلول پاشی ۰/۳، ۰/۶ و ۰/۹ گرم درلیتر( و کاربرد متانول درچهار سطح )محلول پاشی با آب به عنوان شاهد، محلول پاشی۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصدحجمی) را شامل می شدند. مقایسه میانگین ها نشان داد که کمترین میزان انتقال ماده خشک از بخش هوایی (۰/۲۱ گرم از بوته) و سهم انتقال مجدد درعملکرد دانه (۲۳/۷ درصد)، انتقال ماده خشک از ساقه (۰/۱۷ گرم از بوته) و سهم مشارکت ذخایرساقه در عملکرد دانه (۱۰/۴ درصد) در بالاترین سطح از کاربرد نانو اکسید روی به دست آمد. نتایج مشابهی نیز در این صفات در بالاترین سطح از کاربرد متانول به دست آمد. محلول پاشی مقادیر بالای نانو اکسید روی و متانول، محتوای نسبی آب برگ پرچم در مراحل ظهورسنبله (۱۷ درصد) و پرشدن دانه (۱۱ درصد)، محتوای روی (۶۲ درصد)، پروتئین (۱۴ درصد) و عملکرد دانه را (۳۳درصد) در مقایسه با عدم کاربرد آنها افزایش داد. به نظر می رسد کاربرد ۰/۹ گرم در لیتر نانواکسید روی با ۳۰ درصدحجمی متانول به واسطه بهبود صفات فیزیولوژیک می تواند در افزایش عملکرد گندم تحت شرایط دیم پیشنهاد شود.
Keywords:
Dry matter remobilization from stem , Electrical conductivity , Phenology , Yield , انتقال ماده خشک از ساقه , فنولوژی , هدایت الکتریکی , عملکرد
Authors
ابراهیم قادری
Respectively, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
رئوف سید شریفی
Respectively, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :