سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,680

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AIBS20_012

Index date: 3 September 2013

بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر abstract

وقوع بحران مالی جهانی و تزلزل بیش از حد انتظار بانکداری متعارف و ثبات نسبی بانک های اسلامی در قبال آن، خیلی از متفکران را به تامل بیشتر در ماهیت بانکداری اسلامی وا داشته است. به گونه ای که مطالعات گسترده ای درباره آن شروه شده است و به اعتقاد تحلیل گران مالی گرچه عوامل مختلفی در این پدیده دخیل است، لیکن یکی از عوامل مهم تفاوت ماهوی این دو نظام بانکی است. نظام بانکداری متعارف (ربوی) برای همه میازها اعم از مصرفی و سرمایه گذاری از قرارداد قرض با بهره استفاده می کند و به طور معمول نرخ بهره آن نیز در بازار پول و به صورت برونزا از اقتصاد واقعی شکل می گیرد. این در حالی است که بانکداری اسلامی متناسب با نیازهای واقعی از انواع قراردادهای مالی بهره می گیرد. این بانک برای تامین مالی نیازهای مصرفی و سرمایه ای مقطعی و کوتاه مدت، راه هایی چون قرض الحسنه، مرابحه، اجاره به شرط تملیک و برای نیازهای سرمایه گذاری اساسی و بلند مدت، راه هایی چون مشارکت، مضاربه، مزارعه و مساقات را معرفی کرده و به جای نرخ بهره از نرخ سود که بر گرفته از اقتصاد واقعی است استفاده می کند. تحلیل های نظری و یافته های تجربی نشان میدهد که مدل بانکداری اسلامی، به ویژه زمانی که سهم درخور توجهی از معاملات آن در بخش سرمایه گذاری های اساسی و بلند مدت، بر اساس قرار دادهای مشارکتی انجام گیرد در قبال بحران های مالی از ثبات بیشتر و نسبت به متغیرهای کلان اقتصادی از کارایی بالاتری برخوردار است. این مقاله، بازتاب جایگزینی نظام بانکداری اسلامی به جای نظام بانکداری متعارف بر متغیرهای چون پس انداز، سرمایه گذاری، تولید، اشتغال، سطح عمومی قیمت ها،توزیع درآمد و رفاه عمومی را تجزیه و تحلیل می کند و به این نتیجه می رسد که با جایگزینی بانکداری اسلامی نه تنها مشکلی در اقتصاد رخ نمی دهد، بلکه همه ی متغیرهای اساسی، وضعیت بهتری خواهند داشت و به دنبال آن نظام بانکی و نظام اقتصادی ثبات بیشتر خواهد داشت.

بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر Keywords:

بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر authors

سید عباس موسویان

دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

مقاله فارسی "بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر" توسط سید عباس موسویان، دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی بیستمین همایش بانکداری اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بانکداری متعارف، بانکداری اسلامی، ثبات، کارایی، پس انداز، سرمایه گذاری، تولید و سطح عمومی قیمت ها هستند. این مقاله در تاریخ 12 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3680 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که وقوع بحران مالی جهانی و تزلزل بیش از حد انتظار بانکداری متعارف و ثبات نسبی بانک های اسلامی در قبال آن، خیلی از متفکران را به تامل بیشتر در ماهیت بانکداری اسلامی وا داشته است. به گونه ای که مطالعات گسترده ای درباره آن شروه شده است و به اعتقاد تحلیل گران مالی گرچه عوامل مختلفی در این پدیده دخیل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بانکداری اسلامی و بانکداری طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بانکداری اسلامی، ثبات بیشتر و کارایی بهتر با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.