مقایسه اثربخشی «نمایش درمانی» با «روایت درمانی» بر اضطراب جدایی و خشم کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ
Publish place: Journal of Health Promotion Management، Vol: 13، Issue: 4
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 106
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHPM-13-4_007
Index date: 7 October 2024
مقایسه اثربخشی «نمایش درمانی» با «روایت درمانی» بر اضطراب جدایی و خشم کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ abstract
مقدمه: کودکان مبتلا به سوگ ممکن است دچار نارسایی های رفتاری و هیجانی شوند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی "نمایش درمانی" با "روایت درمانی" بر اضطراب جدایی و خشم کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر به روش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل همه کودکان مبتلا به سوگ مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی شهر اصفهان در سال ۱۴۰۰ بودند. ۶۰ کودک دختر و پسر ۵ تا ۱۰ سال مبتلا به سوگ بر اساس نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی از نوع قرعه کشی در گروه "نمایش درمانی" (۲۰ کودک)، گروه "روایت درمانی" (۲۰ کودک) و گروه کنترل (۲۰ کودک) گمارده شدند. جمع آوری داده های پژوهش با "پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه اضطراب جدایی" (Separation Anxiety Questionnaire) و "پرسشنامه خشم" (Anger Questionnaire) انجام گرفت. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ انجام شد. سپس ۲ گروه مداخله، ۱۰ جلسه ۷۵ دقیقه ای (هفته ای ۱ جلسه) تحت درمان قرار گرفتند. همچنین، محتوای آموزشی آفلاین پس از انجام پژوهش به گروه کنترل ارائه شد. پس از اتمام مداخله، پس آزمون و به فاصله ۳ ماه بعد پیگیری انجام شد. پرسشنامه های هر ۳ مرحله توسط والدین در قید حیات و یا قیم کودکان مبتلا به سوگ تکمیل شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۷ تحلیل شد.
یافته ها: بین گروه های "نمایش درمانی" و "روایت درمانی" با گروه کنترل در ۲ متغیر اضطراب جدایی و خشم، در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، مداخله ها در کاهش اضطراب جدایی و خشم کودکان مبتلا به سوگ اثربخش بودند (P<۰/۰۵). مقایسه گروه ها نشان داد ۲ روش "نمایش درمانی" و "روایت درمانی" بر اضطراب-جدایی و خشم تاثیر معناداری دارد (P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: "نمایش درمانی" و "روایت درمانی" باعث کاهش اضطراب جدایی و خشم کودکان مبتلا به سوگ شد، اما "نمایش درمانی" اثربخش تر بود. بنابراین، مشاوران و درمانگران می توانند از مداخله های فوق برای کمک به کاهش اضطراب جدایی و خشم کودکان مبتلا به سوگ استفاده نمایند.
مقایسه اثربخشی «نمایش درمانی» با «روایت درمانی» بر اضطراب جدایی و خشم کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ Keywords:
Drama Therapy , Narrative Therapy , Separation Anxiety , Anxiety , ۵-۱۰-Year-Old Children. , نمایش درمانی , روایت درمانی , اضطراب جدایی , خشم , کودکان ۵ تا ۱۰ ساله.
مقایسه اثربخشی «نمایش درمانی» با «روایت درمانی» بر اضطراب جدایی و خشم کودکان ۵ تا ۱۰ ساله مبتلا به سوگ authors
شیوا جزینی
Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University
محسن گل پرور
Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University
ایلنار سجادیان
واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :