ارزیابی اثر پارامتر بارش بر زیستگاه های جبیر (Gazella bennettii) به کمک سری های زمانی داده های ماهواره ای در فلات مرکزی ایران در ۱۷ سال اخیر
Publish place: Environmental Researches، Vol: 15، Issue: 29
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 59
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EIAP-15-29_003
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1403
Abstract:
بارندگی(۱) مشتمل بر کلیه نزولات جوی است. میزان نزولات جوی در ایران ۲۴۰ و بارش متوسط در جهان ۸۶۰ میلی متر است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی روند تغییرات بارش در محدوده فلات مرکزی ایران و محدوده زیستگاه های جبیر با استفاده از داده های سنجش از دور و سری زمانی است. برای ارزیابی بارش از طریق سنجش از دور از تصاویر تی آرام ام(۲) استفاده شد. اهداف این تصاویر اندازه گیری میزان بارندگی و انرژی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان است. استفاده از این داده ها برای ارزیابی میزان بارش مربوط به تصاویر روزانه(۳) ماهواره تی آرام ام در طی سال های ۲۰۰۲- ۲۰۱۸ است. برای این منظور از معنی داری روش های من کندال(۴) و همبستگی خطی(۵) برای دو پارامتر جمع بارندگی ماهانه(۶) و جمع بارندگی سالانه(۷) استفاده شد. تحلیل ها نشان دهنده شباهت نتایج این دو روش معنی داری است. نتایج نشان داد در محدوده فلات مرکزی ایران، افزایش معنی داری در استان قم مشاهده شد. کاهش معنی داری برای پارامتر جمع بارندگی سالانه، در استان های خراسان رضوی و سمنان مشاهده گشت. برای پارامتر جمع بارندگی ماهانه هیچ گونه کاهش معنی داری مشاهده نشد. در محدوده زیستگاه جبیر هیچ گونه معنی داری اعم از افزایش و یا کاهش برای هر دو پارامتر وجود نداشت. پژوهش ها نشان دهنده بارش کم و نامنظم در مناطق خشک است که تحلیل های این پژوهش نیز تاییدکننده این مطلب است.
Keywords:
Authors
مریم ذوالفقاری
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و مهندسی محیط زیست گرایش ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده محیط زیست، کرج، ایران
بهزاد رایگانی
دانشیار، گروه ارزیابی و مخاطرات محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، تهران، ایران
باقر نظامی بلوچی
دانشیار، گروه تنوع زیستی و ایمنی زیستی، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، تهران، ایران
حمید گشتاسب
دانشیار، گروه محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، دانشکده محیط زیست، کرج، ایران
علی جهانی
دانشیار، گروه ارزیابی و مخاطرات محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :