شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی در ایران: مرور نظام مند و فراتحلیل

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 15

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-23-5_004

تاریخ نمایه سازی: 26 مهر 1403

Abstract:

مقدمه: افسردگی از شایع ترین اختلالات روحی روانی است. اغلب شروع این بیماری در دوران نوجوانی و اوایل جوانی است.  این دوره که دوره­ی انتقال از کودکی به بزرگسالی است، مرحله ای از بی ثباتی عاطفی است که ناشی از تقاضا برای جدایی و استقلال است. دانشجویان در این محدوده سنی قرار دارند. بروز افسردگی در این سنین موجب افت شدید عملکرد تحصیلی و اجتماعی می­شود. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی ایرانی با استفاده از پرسشنامه بک انجام شد. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مروری نظام مند و فراتحلیل بود. کلیه مقالات علمی منتشر شده تعیین شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی تا پایان ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در ۵ پایگاه داده­ای PubMed، Web of Science، Scopus، SID، Magiran و موتور جستجوگر Google Scholar جستجو و ارزشیابی کیفیتی شدند. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص  I۲ و مدل متارگرسیون برای ارزیابی متغیرهای مظنون به ناهمگونی در سطح معناداری ۰/۰۵ بررسی شد. در نهایت،  تعداد ۹ مقاله با استفاده از نرم افزار  CMAتحلیل شدند.     یافته ها: بر مبنای مدل تصادفی، شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی ایرانی ۱۵/۲ درصد با فاصله اطمینان ۹۵ % با سطح معناداری P=۰/۰۰۱ محاسبه شد. بیشترین شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی همدان در سال ۱۳۹۴ برابر ۲۴/۸ % و کمترین شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی در استان کرمان در سال ۱۹۹۵برابر ۶/۵ درصد به دست آمد. شیوع افسردگی در دانشجویان زن بیشتر از مرد بود. همچنین بین سال و شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی ایرانی رابطه معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: براساس ترکیب پژوهش ­های انجام شده، شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی در ایران ۱۵/۲ درصد بود که این میزان با افزایش سال رو به افزایش است. بنابراین، سیاستگذاران و مدیران باید اقدامات جدی به منظور کاهش افسردگی  به کارگیرند.

Authors

پروانه اصفهانی

Department of Health Services Management, Faculty of Health, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

سمیه سامانی

Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Zabol University of Medical Sciences, Zabol

عالیه بزی

Department of Clinical Pharmacy, School of Pharmacy, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

مهناز افشاری

Research Center for Social Determinant of Health, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran

محمد عباس زاده بزی

Assistant Professor, Department of Public Health,, School of Public Health, Zabol University of Medical Sciences, Zabol, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :