عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و پیامدهای مادری و نوزادی آن: یک مطالعه مروری
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 82
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJOGI-27-6_006
Index date: 3 November 2024
عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و پیامدهای مادری و نوزادی آن: یک مطالعه مروری abstract
مقدمه: مادران باردار مبتلا به HTLV-۱ اغلب بدون علامت هستند. انتقال از مادر به کودک عمدتا از طریق شیردهی رخ میدهد. مطالعه حاضر با هدف شناخت دقیق HTLV-۱ در زنان باردار و پیامدهای مادری و نوزادی آن انجام شد. روش کار: در این مطالعه مرور سیستماتیک، ۱۲۶ مقاله انگلیسی با موضوع عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و نوزادان تا ماه مارس سال ۲۰۲۴، از طریق پایگاه های اطلاعاتی علمیSID ،Magiran ،PubMed ،Scopus ،Google Scholar و web of science با استفاده از کلمات کلیدی جستجو شدند. در نهایت ۱۰ مقاله بر اساس معیارهای ورود شامل: مقالات با گزارش، تشخیص و درمان عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و مقالات با گزارش اثرات HTLV-۱ بر روی جنین و نوزادان، تشخیص و درمان عفونت HTLV-۱ در نوزادان انتخاب شد. یافته ها: در بررسی انجام شده، اکثر زنان مبتلا به HTLV-۱ در بارداری بدون علامت بودند. با وجود گزارش های موردی سقط، زایمان زودرس، محدودیت رشد داخل رحمی، مرده زایی، مرگ نوزاد ثانویه به پنومونی و هیدروسفالی مادرزادی، در مطالعات مقایسه ای بزرگ تفاوت معناداری در بروز پیامدهای نامطلوب بین دو گروه زنان سالم و مبتلا وجود نداشت (۰۵/۰p›). به نظر می رسد بقای مادر بعد از زایمان به شدت تحت تاثیر بیماری های ناشی از HTLV-۱ به ویژه لوسمی سلول T بالغ (ATL) می باشد. میزان بالای مرگ و میر بالای مادران باردار مبتلا به ATL بعد از زایمان گزارش شده است. نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای مرگ و میر بالای مادران باردار مبتلا به ATL بعد از زایمان، پایش دقیق سلامت زنان مبتلا به ATL منطقی به نظر می رسد. تدوین پروتکل جهت کاهش انتقال عمودی عفونت در مناطق اندمیک توصیه می شود.
عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و پیامدهای مادری و نوزادی آن: یک مطالعه مروری Keywords:
عفونت HTLV-۱ در زنان باردار و پیامدهای مادری و نوزادی آن: یک مطالعه مروری authors
باقر مرادی
استادیار گروه علوم پایه، دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران.
اشرف صابر
کارشناس ارشد مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام خمینی (ره)، دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :