ارتباط استرس شغلی و فرسودگی با عملکرد تکنسین های فوریت های پزشکی
Publish place: Health Research and Development Journal، Vol: 2، Issue: 3
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 25
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHRD-2-3_001
Index date: 13 November 2024
ارتباط استرس شغلی و فرسودگی با عملکرد تکنسین های فوریت های پزشکی abstract
سابقه و هدف: کارکنان فوریت پزشکی اولین کسانی هستند که موقعیت های استرس زا را تجربه می کنند و این استرس ها در طولانی مدت، فرسودگی را به همراه دارد. فرسودگی ممکن است عملکرد آنها را تحت الشعاع قرار دهد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط استرس شغلی و فرسودگی با عملکرد تکنسین های فوریت پزشکی انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی_تحلیلی حاضر بر روی ۶۳ نفر از تکنسین های فوریت پزشکی دانشکده علوم پزشکی اسفراین در سال ۱۴۰۱ به روش سرشماری با استفاده پرسشنامه استاندارد استرس شغلی HSE، فرسودگی شغلی ماسلاچ و عملکرد شغلی هرسی و گلدسمیت انجام شد. روایی پرسشنامه ها از طریق روایی محتوایی و پایایی آن ها به ترتیب ۰/۹۲، ۰/۷۱و ۰/۶۹ تایید گردید. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و از طریق نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد ارتباط آماری مثبت معناداری میان استرس با فرسودگی وجود داشت (۰/۰۲۵ p=،۰/۳۸۸-r=). متغییر فرسودگی با عملکرد هم بستگی معکوس و معناداری داشت (۰/۰۲۱ p=، ۰/۱۸۱- r=). همچنین، رابطه منفی استرس با عملکرد از طریق متغیر میانجی فرسودگی مورد تایید قرار گرفت (۰/۰۴۳ p=،۰/۳۵۵ r=-).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، استرس منجر به افزایش فرسودگی و کاهش عملکرد می شود. بنابراین، به سیاست گذاران نظام سلامت توصیه می شود با اجرای مداخلاتی به منظور کاهش استرس و تقویت منابع مقابله ای، به کاهش فرسودگی در تکنسین های فوریت های پزشکی کمک کنند..
ارتباط استرس شغلی و فرسودگی با عملکرد تکنسین های فوریت های پزشکی Keywords:
ارتباط استرس شغلی و فرسودگی با عملکرد تکنسین های فوریت های پزشکی authors
سارا عابدی کوشکی
Graduate of PhD in Educational Administration, Esfarayen Faculty of Medical Sciences, Esfarayen, Iran
عبدالرئوف ارازلی
nursing student, Esfarayen Faculty of Medical Sciences, Esfarayen, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :