ارزیابی مواجهه کارکنان با استایرن در یک صنعت تولید قطعات پلیمری: همبستگی بین پایش هوا و پایش بیولوژیک
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 78
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JOHE-11-2_004
Index date: 18 November 2024
ارزیابی مواجهه کارکنان با استایرن در یک صنعت تولید قطعات پلیمری: همبستگی بین پایش هوا و پایش بیولوژیک abstract
سابقه و هدف: استایرن به طور وسیع در تولید محصولاتی نظیر رنگها، چسبها، و پلاستیک مصرف میشود. در محیطهای کار، پتانسیل زیادی برای مواجهه با این حلال سمی وجود دارد. هدف مطالعه حاضر ارزیابی میزان مواجهه کارکنان از طریق پایش هوا و پایش بیولوژیک و تعیین همبستگی بین آنها در کارکنان در مواجهه با استایرن بود.
مواد و روش ها: تعداد ۴۴ نفر از کارکنان در یک صنعت تولید قطعات پلیمری مورد مطالعه قرار گرفتند. مواجهه استنشاقی کارکنان با استایرن اندازهگیری شد. همچنین، غلظت مندلیک اسید در ادرار آنها تعیین مقدار شد. دادهها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین وزنی-زمانی مواجهه (TWA) کارکنان با استایرنppm ۳۵/۱۸ اندازه گیری شد. میانگین غلظت ادراری مندلیک اسید در کارکنان mg/ g creatinine۱۵۰ بود. بین تراکم استایرن در هوای استنشاقی و مقدار مندلیک اسید ادراری همبستگی معناداری مشاهده شد (۰.۸۴۱r=). در کارکنان بدون مواجهه پوستی (۹۱۴/۰r=) نسبت به کارکنانی که مواجهه پوستی داشتند (۷۲۵/۰r=) همبستگی قویتری دیده شد. بر اساس ساعات کار در روز (۸ ساعت و کمتر و بیشتر از ۸ ساعت) نیز همبستگی معنی داری بین نتایج پایش هوا و پایش بیولوژیک مشاهده شد، به طوری که این همبستگی در کارکنان با شیفت کاری ۸ ساعته قویتر بود (۹۲۲/۰r=).
نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که سیگار کشیدن و شرایط کاری مانند مواجهه پوستی و ساعات کار در روز روی میزان مندلیک اسید در ادرار اثرگذار هستند. بنابراین، توصیه میشود در برنامههای ارزیابی مواجهه کارکنان با استایرن این عوامل مورد توجه قرار گیرند.
ارزیابی مواجهه کارکنان با استایرن در یک صنعت تولید قطعات پلیمری: همبستگی بین پایش هوا و پایش بیولوژیک Keywords:
ارزیابی مواجهه کارکنان با استایرن در یک صنعت تولید قطعات پلیمری: همبستگی بین پایش هوا و پایش بیولوژیک authors
فاطمه رحیمیان
Shiraz University of Medical Sciences
سعید یوسفی نژاد
Shiraz University of Medical Sciences
یونس سهرابی
Shoushtar faculty of medical sciences
اسماعیل سلیمانی
Shiraz university of medical sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :