ببررسی مروری اثرات سلامتی و زیست محیطی میکروپلاستیک ها
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 86
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JEHE-11-4_007
Index date: 26 November 2024
ببررسی مروری اثرات سلامتی و زیست محیطی میکروپلاستیک ها abstract
زمینه و هدف: میکروپلاستیک ها در سال های اخیر به عنوان یک مشکل زیست محیطی پیچیده ظاهر شده اند. میکرو پلاستیک ها به طور کلی به هر ذره جامد مصنوعی نامحلول در آب ، با شکل و اندازه منظم یا نامنظم با قطر معادل یا کمتر از ۵ میلی متر اطلاق می گردد. یکی از نگرانی های اصلی در مورد میکروپلاستیک ها اثرات و خطرات محتملی است که بر اکوسیستم ها و سلامت انسان می توانند داشته باشند و عدم قطعیت های زیادی در ارتباط با این اثرات وجود دارد. از این رو خود میکروپلاستیک ها می توانند با آسیب رساندن به بافت ها اثرات نامطلوبی از جمله مشکلات ذهنی و تولید مثلی، آسیب های روده ای، مشکلات ایمنی و سمیت عصبی را ایجاد کنند و مواد شیمیایی و میکروارگانیسم های همراه آنها نیز ممکن است اثرات ناشناخته ای بر سلامت انسان داشته باشند.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری جامع نگر با رویکرد زیست محیطی و سلامت انسان است. در این مطالعه تلاش گردید با استفاده از بررسی و مرور مطالعاتی که در بازه ی زمانی۲۰ ساله از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۴ انجام شده بود و در پایگاه اطلاعاتی مختلف نظیر Google Scholar ، Elsevier Scopus ،ResearchGate ،PubMed ،ProQuest ،ScienceDirect ،Springer ، منتشر شده بود، اهمیت، منشاء، مکانیسم و نوع اثرات میکرو پلاستیک ها بر بافتهای مختلف بدن انسان و بخش های مختلف محیط زیست برای دانشجویان و محققان فعال و علاقمند در این حوزه مشخص و برجسته گردد.
یافته ها: متوسط میزان جذب میکروپلاستیک توسط هر نفر در سال بر اساس غذای مصرفی حدود ۳۹۰۰۰ تا ۵۲۰۰۰ ذره در سال تخمین زده می شود. میکروپلاستیک ها با رنگ ها و اندازه های مختلف از ۸۰۰ نانومتر تا ۵ میلیمتر در نمونه های انسانی متعددی از جمله ریه ، شیر مادر، کبد، طحال، جفت، خون، خلط، روده بزرگ، بزاق، منی ، ادرار و بیضه شناسایی شده اند.
نتیجه گیری: با وجود تحقیقات زیادی که انجام شده شکاف های تحقیقاتی بسیاری در این زمینه وجود دارد که باید با مطالعات بهتر و دقیقتر پر شوند و اقدامات کنترلی که در حال حاضر برای کاهش میکروپلاستیک انجام می گردد نیز کافی نیستند و برای کاهش قابل توجهی سطح میکروپلاستیک ها نیاز است اقدامات جدی تری و کارآمدتری صورت بگیرد.
ببررسی مروری اثرات سلامتی و زیست محیطی میکروپلاستیک ها Keywords:
ببررسی مروری اثرات سلامتی و زیست محیطی میکروپلاستیک ها authors
علی اکبر دهقان
Department of Environmental Health Engineering, alborz University of Medical Sciences, karaj, Iran
محمد درویش متولی
Research Center for Health, Safety and Environment (RCHSE), Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
مصطفی کریمایی
Department of Environmental Health Engineering, Damghan School of Health, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :