سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه رگه های تاریک شخصیت، احساس بیگانگی و بهزیستی معنوی در افراد با و بدون گرایش به وندالیسم

Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 41
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_CPAP-22-2_004

Index date: 11 December 2024

مقایسه رگه های تاریک شخصیت، احساس بیگانگی و بهزیستی معنوی در افراد با و بدون گرایش به وندالیسم abstract

مقدمه: هدف این پژوهش مقایسه رگه های تاریک شخصیت، احساس بیگانگی و بهزیستی معنوی در افراد با و بدون گرایش به وندالیسم بود. روش: این پژوهش پیمایشی، با طرح علی مقایسه ای انجام شد. جامعه پژوهش حاضر، شامل تمامی افراد ساکن در زندان های استان گیلان در سال ۱۴۰۰ بود. نمونه پژوهش حاضر ۳۸۰ زندانی با و بدون وندالیسم (۱۸۰ نفر با وندالیسم و ۲۰۰ نفر بدون وندالیسم) بود که از میان زندانیان ساکن در زندان های استان گیلان شناسایی و انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسش نامه صفات تاریک شخصیت (جنیسون و وبستر، ۲۰۱۰م)، مقیاس بیگانگی (دین، ۱۹۶۱م) و مقیاس بهزیستی معنوی (گل پرور و همکاران،۱۳۹۳) استفاده شد. داده های پژوهش با روش های آماری تحلیل واریانس و آزمون تی مستقل تجزیه وتحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد، صفات تاریک شخصیت و احساس بیگانگی در زندانیان با وندالیسم بیشتر و بهزیستی معنوی در زندانیان با وندالیسم نسبت به زندانیان بدون وندالیسم کمتر است (۰۱/۰P<). بحث و نتیجه گیری: این یافته ها تلویحات ضمنی برای آسیب شناسی، پیشگیری و کاربرد آموزش های روان شناختی، اجتماعی و معنوی برای مقابله با وندالیسم در زندانیان و تعدیل عوامل آن دارد.

مقایسه رگه های تاریک شخصیت، احساس بیگانگی و بهزیستی معنوی در افراد با و بدون گرایش به وندالیسم Keywords:

مقایسه رگه های تاریک شخصیت، احساس بیگانگی و بهزیستی معنوی در افراد با و بدون گرایش به وندالیسم authors

عباس ابوالقاسمی

استاد گروه روان شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

سیده زهرا سیدنوری

دکتری تخصصی روان شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

مرتضی ذاکری

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، مرکز آموزش و پژوهش منطقه ۱۰ سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، رشت، ایران.

رضا قربانی

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، مرکز آموزش و پژوهش منطقه ۱۰ سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، رشت، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Suresh BM, Practina M, Rajani P, Kuman CN, Madhusudhan S. ...
Baias CV. The Epidemiology of Recurrent Violence and Its Relationship ...
Brugués G, Caparrós B. Dysfunctional personality, Dark Triad and moral ...
حسن ج، شیخان ر، محمودزاده ا، نیکرو م. نقش بهزیستی ...
نمایش کامل مراجع