سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,374

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BANA01_070

Index date: 16 September 2013

بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE abstract

یکی از شناخته شده ترین پروژه های مسکونی در تاریخ معماری معاصر ایران، شهرک مسکونی شوشتر نو طراحی شده توسط کامران طباطبایی دیبا می باشد که در هنگام بهره برداری فاز اول پروژه در سال 1359 خورشیدی نقطه عطفی در طراحی مجموعه های زیستی معاصر به شمار می رفت. اما با گذشت زمان و همچنین رویارویی این مجموعه با اقشار مختلف جامعه و نیاز های آنها، به سرعت مورد فرسایش قرار گرفت و این سوال را در ذهن نظریه پردازان معمار و شهرساز به وجود آورد که به چه علت پروژه ای که در زمان خود به عنوان مطرح ترین طرح مسکونی پایدار شناخته می شد به یکباره به یکی از فجایع طراحی معماری تبدیل گشت ؟ در بررسی های به عمل آمده از شهرک شوشتر نو، نکته ای که تا بحال به آن اشاره ای نشده، دور از آسیب ماندن بخشی از این بافت است که امروزه نزد ساکنین آن به بخش پنج شهرت دارد می باشد و می توان گفت که از زمان بهره برداری تا بحال پایدار باقی مانده است. در این تحقیق نیز بر آن بودیم که دلایل پایداری بخش مذکور و همچنین فرسایش قسمت های دیگر بافت را با استفاده از اپا یا POE که روشی سیستماتیک جهت ارزیابی ساختمان ها پس از بهره برداری می باشد مورد بررسی قرار دهیم و نتایج حاصل شده بیانگر این امر است که عدم انعطاف و پاسخده ای طراحی بخش عمده ای از این مجموعه با نیازهای کاربران در طول زمان ، عدم انعطاف مجموعه نسبت به نصب تاسیسات شهری مختلف و همچنین مالک نبودن اکثر ساکنین ، به عنوان دلایل عمده فرسایش مجموعه شناخته شده و پیش بینی و طراحی صحیح همین عوامل، و از جمله مالک بودن اکثر ساکنین در بخش پنج مجموعه شوشتر نو نیز باعث پایداری و ماندگاری این قسمت تا به امروز شده است.

بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE Keywords:

بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE authors

اسماعیل ضرغامی

دکتری معماری

رحمت اله امیرجانی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیربانی، مسعود (1388) ((معماری معاصر ایران)) نشر هنر و معماری ...
شایان، حمیدرضا 1385، ((شوشتر نو: تداوم فرهنگ در کالبد امروز)) ...
طباطبایی دیبا، کامران (1377)، ((شهرک شوشتر نو در نمایشگاه جهانی)) ...
طباطبایی دیبا، کامران (مصاحبه) ((ملاقات در کافه : گفتگوی کامران ...
طباطبایی دیبا، کامران (تدوین) 1354 ((مهندسین مشاور داض)، کاتالوگ شرکت، ...
طباطبایی دیبا، کامران(1380) ((مهندسین مشاور داض، کاتالوگ شرکت)) نشر و ...
طباطبایی دیبا، کامران (1382)، ((فرهنگ و اخلاق در معماری)) مجله ...
طباطبایی دیبا، کامران (1385)، ((ده سال شکوفایی معماری در ایران: ...
طباطبایی دیبا، کامران (1385)، ((معماری اسلامی چه چیزی است _)) ...
نیومن، اسکار (1387) ((خلق فضاهای قابل دفاع)) ترجمه فائزه رواقی، ...
I2. M.J Barlex, (2006) Guide to Post Occupancy Evaluation. University ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE" توسط اسماعیل ضرغامی، دکتری معماری؛ رحمت اله امیرجانی، دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی معماری نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بنای ماندگار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوشتر نو، بخش پنج شوشتر نو، پایداری، پایداری شهری، اپا، POE هستند. این مقاله در تاریخ 25 شهریور 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3374 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از شناخته شده ترین پروژه های مسکونی در تاریخ معماری معاصر ایران، شهرک مسکونی شوشتر نو طراحی شده توسط کامران طباطبایی دیبا می باشد که در هنگام بهره برداری فاز اول پروژه در سال 1359 خورشیدی نقطه عطفی در طراحی مجموعه های زیستی معاصر به شمار می رفت. اما با گذشت زمان و همچنین رویارویی این مجموعه با اقشار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی دلایل پایداری بخش پنج شهرک شوشتر نو با استفاده از روش اپا یا POE با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.