تجربه پرستاران از مراقبت بیماران مبتلا به دلیریوم: یک مطالعه کیفی
Publish place: The Journal of Health and Care، Vol: 24، Issue: 3
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 56
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_HCJ-24-3_008
Index date: 24 December 2024
تجربه پرستاران از مراقبت بیماران مبتلا به دلیریوم: یک مطالعه کیفی abstract
زمینه و هدف: دلیریوم یکی از اختلالات شایع است که به کرات در بیماران بستری در بیمارستان بروز می کند و با پیامدها و عوارض نامطلوبی همراه است. با توجه به نقش پرستاران در تعیین و پیشگیری از بروز دلیریوم، بررسی درک پرستاران در مراقبت از بیماران دلیریوم حائز اهمیت بسزایی است. مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربه پرستاران از مراقبت از بیماران مبتلا به دلیریوم انجام شد.
روش کار: در این پژوهش از روش تحقیق کیفی با رویکرد تحلیل محتوی استفاده شد. پرستاران شاغل در بیمارستان شهید بهشتی کاشان، جامعه پژوهش را تشکیل می دادند. ۱۱ نفر از پرستاران به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. رضایت به شرکت در مطالعه، حداقل مدرک کارشناسی و سابقه کار بیشتر از ۵ سال از معیارهای انتخاب شرکت کنندگان برای مطالعه حاضر بود. جهت جمع آوری داده ها از روش بحث گروهی متمرکز استفاده شد. زمان، مکان برگزاری و طول مدت زمان جلسات با نظرات مدعوین در جلسات هماهنگ شد. مدت زمان هر یک از جلسات بحث گروهی متمرکز، ۶۰ دقیقه بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی یا مرسوم مطابق با روش گرانهایم و لاندمن (۲۰۰۴) انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که پرستاران با توجه به تجارب خود، درک متفاوتی از دلیریوم داشته و عوامل متغیری را در بروز آن موثر دانستند. سه طبقه کلی حاصل از یافته های مطالعه حاضر شامل گم شدن در زمان و مکان، رفتار لجام گسیخته و ریشه های ظهور دلیریوم بودند. در این پژوهش زمینه سازهای فردی، غفلت خانواده، ارتباط ناکارآمد، ترس از ناشناخته ها و محیط بی ثبات از ریشه های ظهور دلیریوم شناخته شدند.
نتیجه گیری: مطابق تجارب پرستاران، دلیریوم با گم شدن بیمار در زمان و مکان و رفتارهای لجام گسیخته در وی مشخص می شود. همچنین آنها عواملی مانند زمینه سازهای فردی، ترس از ناشناخته ها، ارتباط ناکارآمد و محیط بی ثبات را بعنوان ریشه های موثر در ظهور دلیریوم بر شمردند. بر اساس نتایج مطالعه حاضر و با توجه به نقش پرستاران در پیشگیری و کنترل دلیریوم، ضروری است گایدلاین ها و برنامه های پیشگیرانه از دلیریوم مطابق با گایدلاین های بین المللی تدوین و مورد استفاده پرستاران قرار گیرد.
تجربه پرستاران از مراقبت بیماران مبتلا به دلیریوم: یک مطالعه کیفی Keywords:
Delirium , Qualitative Research , Nurse , Patient , Experience , دلیریوم , مطالعه کیفی , پرستار , بیمار , تجربه
تجربه پرستاران از مراقبت بیماران مبتلا به دلیریوم: یک مطالعه کیفی authors
افسانه کجائی بیدگلی
Kashan University Of Medical Science
مهتاب علیزاده خوئی
Medical School, Tehran University Of Medical Science
کبری قربانزاده
Department of Nursing, Khalkhal University of Medical Sciences, Khalkhal, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :