تطبیق و ارزیابی ترجمه های قرآن کریم فولادوند و الهی قمشه ای بر اساس الگوی گارسس (مطالعه موردی: سوره مبارکه قمر)
Publish place: Quranic and Hadith Researches of Modares، Vol: 6، Issue: 12
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 84
This Paper With 36 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_QHTS-6-12_008
Index date: 24 December 2024
تطبیق و ارزیابی ترجمه های قرآن کریم فولادوند و الهی قمشه ای بر اساس الگوی گارسس (مطالعه موردی: سوره مبارکه قمر) abstract
الگوهای متعددی به ارزیابی کیفیت و نقد ترجمهها میپردازند که در بین آن ها الگوی گارسس زوایای بیش تری از نقد ترجمهها را در برمیگیرد. این الگو بر اساس اصل برابری میان متن مبدا و مقصد استوار است و آن را در چهار سطح معنایی- لغوی، نحوی- صرفی، گفتمانی-کارکردی و سطح سبکی- کاربرد شناختی میداند. این پژوهش در صدد بوده است با روش توصیفی –تحلیلی، ترجمه الهیقمشهای و فولادوند از سوره مبارکه قمر را بر مبنای سطوح چهارگانه مدل گارسس مورد بررسی و نقد قرار دهد. نتایج نشان میدهد که در سطح معنایی-لغوی در ترجمه فولادوند بسط معنایی بیش تر و در ترجمه الهیقمشهای قبض معنایی، ابهام واژگانی و توضیح بیش تری مشاهده میشود. در سطح صرفی-نحوی در ترجمه فولادوند ترجمه غلط ساختار صرفی و نحوی بیش تر و در ترجمه الهیقمشهای جابجایی ساختار در ترجمه بیش تر وجود دارد. در سطح گفتمانی-کاربردی در ترجمه فولادوند و الهیقمشهای تغییر منظور آیات در حد یکسان و تغییر به سبب تفاوتهای اجتماعی و فرهنگی در ترجمه فولادوند بیش تر مشاهده میشود. در سطح سبکی–کاربرد شناختی در ترجمه الهیقمشهای، تغییر کاربرد صنایع بلاغی بیش تر مشاهده میشود. بنابراین میزان افزایش در ترجمه الهیقمشهای بیش تر و در ترجمه فولادوند میزان مانش و میزان کاهش، بیش تر مشاهده شد.
تطبیق و ارزیابی ترجمه های قرآن کریم فولادوند و الهی قمشه ای بر اساس الگوی گارسس (مطالعه موردی: سوره مبارکه قمر) Keywords:
Folladvand Translation , Elahi Qomshei Translation , Surah Al-Qamar , Garces pattern , ترجمه فولادوند , ترجمه الهی قمشه ای , الگوی گارسس , سوره قمر
تطبیق و ارزیابی ترجمه های قرآن کریم فولادوند و الهی قمشه ای بر اساس الگوی گارسس (مطالعه موردی: سوره مبارکه قمر) authors
محمدعلی آذرشب
Department of Arabic Language and Literature, tehran univercity
معصومه ملکی
University of Tehran
لیلا اسداله ئی
University of Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :