اثر هدفمندسازی یارانه ها بر ترکیب هزینه ای خانوارها در ایران
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 58
This Paper With 29 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ECOR-17-3_005
Index date: 31 December 2024
اثر هدفمندسازی یارانه ها بر ترکیب هزینه ای خانوارها در ایران abstract
عدم کارآیی و ناعادلانه بودن نظام پرداخت یارانه ها در کشور در طی سال های متمادی، موجب گردید دولت از سال ۱۳۸۹، قانون هدفمندسازی یارانه ها را عملیاتی نماید، که در طی آن سهم خانوارهای فقیر از یارانه دولت افزایش یابد. مطالعه حاضر با استفاده از داده های در سطح خرد خانوار در دوره ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ و تکنیک رگرسیون های به ظاهر نامرتبط از طریق روش FGLS به بررسی اثر هدفمندی یارانه ها بر ترکیب مصرفی خانوار پرداخته است. نتایج مطالعه نشان می دهد که در طول دوره مطالعه، سهم مخارج ضروری تر در سبد مصرفی خانوارها افزایش، و بنابراین براساس تئوری انگل، رفاه خانوارها کاهش یافته، همچنین متغیر مجازی یارانه و متغیر یارانه ماهانه دریافتی در میان همه گروه های کالایی، بیشترین اثرگذاری را بر روی سهم گروه خوراک و غذای خانوارها از کل مخارج آنان داشته، و یکی از دلایل کاهش رفاه خانوارها، افزایش بیشتر قیمت های نسبی نسبت به افزایش درآمد ناشی از یارانه ها بوده، از آنجا که بر اساس مطالعه حاضر، در بین تمامی عوامل تاثیرگذار بر روی رفتار مصرفی خانوارها در تخصیص بودجه میان گروه های کالایی، عامل درآمد دائمی بیشترین اثرگذاری را داشته، لذا هدف اصلی سیاستگذار می باید به جای افزایش اسمی یارانه نقدی از طریق سیاست های تورم زا، بر روی افزایش سطح واقعی درآمد دائمی خانوارها معطوف گردد.
اثر هدفمندسازی یارانه ها بر ترکیب هزینه ای خانوارها در ایران Keywords:
Household consumption behavior , Engle theory , Seemingly unrelated regression (SUR) , Feasible generalized least squares (FGLS) , رفتار مصرفی خانوار , نظریه انگل , سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط , حداقل مربعات تعمیم یافته عملی
اثر هدفمندسازی یارانه ها بر ترکیب هزینه ای خانوارها در ایران authors
کیومرث سهیلی
Associated Professor of Economics, Razi University
مرتضی سحاب خدامرادی
Assistant Professor of Economics, Razi University
محمدرضا منیری
M.A of Economics, Razi University
یونس گلی
Ph.D. Candidate in Economics, Razi University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :