سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان)

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 97

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

VETERCNF01_020

Index date: 15 January 2025

بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان) abstract

نشخوارکنندگان مراتع با انتخاب های متعددی از جمله اینکه چه زمانی، در چه مکانی و به چه مقدار از هر علوفه چرا کنند روبرو هستند. این در حالی است که مدیریت چرا بر انتخاب علوفه دام بی تاثیر نیست. در این مطالعه، که در مرتع حصارکشی شده ایستگاه طالقان انجام شد در مرحله نخست گونه های خوشخوراک مرتع مورد مطالعه برای میش بالغ و بره یکساله مشخص شد. سپس، رفتار چرا و حوادث رفتاری دام ها تحت سیستم حصارکشی در فواصل زمانی پنج دقیقه در بازه زمانی نیم ساعت در دو زمان صبح و بعد از ظهر ثبت شد. مطابق نتایج بیشترین و کمترین زمان چرا به ترتیب متعلق به گونه های (Cicer oxydon; Medicago sativa) و (Xerathmum cylindraceum) بود. براساس نتایج فرض برابری میانگین مصرف دام ها در سطح معنی داری (Sig<۵%) پذیرفته شد. از میان فعالیت های دام، چرا و استراحت توام با نشخوار بیشترین زمان را به اختصاص دادند (جمعا ۱۴ ساعت). نتایج حاصل از فرض برابری میانه رفتار چرایی دام ها تحت سیستم چرای آزاد طی فصول مختلف نیز نشان داد که میانگین مدت زمان تمام فعالیت های دام شامل چرا (۲۱۹/۰=Sig)، استراحت (۱۵۴/۰=Sig)، نگهداری در آغل (۲۲۴/۰=Sig)، مصرف مکمل (۰۸۷/۰=Sig)، و نوشیدن آب (۲۲۶/۰=Sig) در فصول مختلف از نظر آماری یکسان است. علاوه بر این، بیشترین میانگین رفتار چرای دام را در دو زمان روز متعلق به چرا بود.

بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان) Keywords:

بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان) authors

حسین ارزانی

استاد، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

حسین زمانپور

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

ستاره باقری

پژوهشگر پسادکتری، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

اسماعیل علیزاده

استادیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

مقاله فارسی "بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان)" توسط حسین ارزانی، استاد، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران؛ حسین زمانپور، دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی مرتع، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران؛ ستاره باقری، پژوهشگر پسادکتری، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران؛ اسماعیل علیزاده، استادیار، دانشکده منابع طبیعی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در دام پزشکی، علوم دامی و مدیریت دام و طیور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حصارکشی، نشخوار کردن، رفتار چرا، مدیریت چرا، خوشخوراکی هستند. این مقاله در تاریخ 26 دی 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 97 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نشخوارکنندگان مراتع با انتخاب های متعددی از جمله اینکه چه زمانی، در چه مکانی و به چه مقدار از هر علوفه چرا کنند روبرو هستند. این در حالی است که مدیریت چرا بر انتخاب علوفه دام بی تاثیر نیست. در این مطالعه، که در مرتع حصارکشی شده ایستگاه طالقان انجام شد در مرحله نخست گونه های خوشخوراک مرتع مورد مطالعه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رفتار چرای و تغذیه ای دام (مطالعه موردی: مرتع طالقان) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.