سواد هوش مصنوعی: ضرورت امروز کتابداران سلامت، نیاز کتابخانه های آینده
Publish place: Journal of Health Information Management، Vol: 21، Issue: 2
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 66
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_HIM-21-2_001
Index date: 2 February 2025
سواد هوش مصنوعی: ضرورت امروز کتابداران سلامت، نیاز کتابخانه های آینده abstract
کتابداران سلامت، به واسطه ی ماهیت کاری، تنوع درخواست های کاربران و گوناگونی نیازهای اطلاعاتی آن ها، در کنار چالش های احتمالی پیش رو، لازم است که بیش از پیش از سواد هوش مصنوعی بهره مند بوده و در این زمینه پیشرو باشند. در همین راستا، برخی محققان مدلی برای سواد هوش مصنوعی ارائه داده که متشکل از سه زیربنای سواد عملکردی، سواد اجتماعی و سواد فناوری است. هدف اصلی سواد عملکردی، آموزش است. یعنی اینکه او بتواند در کتابخانه آموزش دهد و برای رشد و پیشرفت خود، آموزش ببیند. با پیچیده تر شدن جوامع و تغییر روزافزون نیازهای اطلاعاتی و متنوع شدن منابع اطلاعاتی، فراتر از رمزگشایی صرف از متن، خواندن و نوشتن به توانایی درک از جامعه نیاز دارد. به این ترتیب، لزوم برخورداری از سواد اجتماعی، با درک انتقادی از پدیده های اجتماعی خود را نشان می دهد. در جامعه ی مدرن، توانایی استفاده از فناوری به عنوان یک توانایی اساسی مورد نیاز برای ارتباطات تبدیل شده است. در واقع، کتابداران سلامت باید توانایی پذیرش و کاربست فناوری را داشته باشند و آنچه که در جامعه مورد اقبال قرار دارد را بپذیرند، فرابگیرند و از آن در راستای ارائه ی خدمات، بهره جویی کنند. به این ترتیب، افزایش و تقویت سواد هوش مصنوعی برای کتابداران سلامت، یک تلاش بسیار مهم برای تضمین موفقیت کتابخانه های آینده است. کتابخانه هایی که با ظهور هوش مصنوعی، کم وکیف ارائه ی خدمات، و توانایی های کتابداران آن ها، به چالش کشیده خواهدشد.
سواد هوش مصنوعی: ضرورت امروز کتابداران سلامت، نیاز کتابخانه های آینده Keywords:
سواد هوش مصنوعی: ضرورت امروز کتابداران سلامت، نیاز کتابخانه های آینده authors
شهناز خادمی زاده
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران و عضو هیات علمی مامور در گروه کتابداری و اطلاع
محمدرضا شکاری
استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز