تهیه چسب مورد استفاده در صنایع کبریت سازی
Publish place: 1st Conference of Industries and Mines R&D Centers
Publish Year: 1375
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,050
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC01_035
تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1385
Abstract:
چسب حیوانی (animal glue) از نقطه نظر شیمیایی، ماده پروتئینی کلوئیدی و نیتروژن داری است که همانند ژلاتین ازهیدرولیز مواد اولیه حیوانی نظیر ضایعات حیوانی، پوست و استخوان بدست می آید. بطور کلی ژلاتین و بالتبع چسب حیوانی، یک پروتئین طبیعی است که به گونه آزاد در طبیعت یافت نمی شود، بلکه بصورت ترکیب پروتئنهای مختلف در بافتهای موجودات زنده نهفته است گرچه از زمانهای بسیار دور بشر این ماده را می شناخت و از آن به عنوان چسبهای حیوانی استفاده می نمود، ازاوایل قرن19 میلادی این ماده به صورت تجاربی مورد مصرف قرار گرفت. ژلاتین تکنیکی به علت خواص فیزیکی و شیمایئی خاص خود در صنایع مختلفی از قبیل نساجی، لیتوگرافی، آب نقره کاری، چسب سیلک، تصفیه فلزات به کمک الکترولیز و کبریت سازی مصرف دارد.
هدف طرح حاضر تولید چسب حیوانی مورد استفاده در صنایع کبریت سازی بوده است. مواد اولیه مختلفی نظیر استخوان گوساله، استخوان مرغ و استخوان ماهی مورد آزمایشات عملی تهیه چسب قرار گرفتند. عملیات انجام شده بر روی این مواد شامل: آماده سازی اولیه، چربی زدائی، حذف ترکیبات معدنی، تبدیل کلاژن به ژلاتین با استفاده از پروسه های هیدرولیز اسیدی یا قلیائی ، استحصال چسب به وسیله آب، تغلیظ ، خشک کردن، آسیاب کردن ، بسته بندی محصول نهایی بوده است.
چسب بدست آمده جهت انجام آزمایشات کاربردی به یکی از کارخانجات کبریت سازی استان (فارس) ارسال شد. در کارخانه مذکور تست های عملی بر روی نمونه چسب بعمل آمد و کیفیت آن مورد تایید قرار گرفت از جمله مواد فرعی حاصله در پروسه تهیه چسب، دی کلسیم فسفات (D.C.P) است که به عنوان یکی از مواد متشکله خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد. در طرح حاضر، دی کلسیم فسفات بدست آمده نیز به لحاظ میزان فسفر و نیتروژن مورد آزمایش قرار گرفت و مطابقت آن با استانداردهای موجود مورد تایید قرارگرفت.
آزمایشات بعمل آمده نشان داد که استخوان گوساله، درمقایسه با استخوان ماهی و مرغ ، محصول با کیفیت بهتر بدست می دهد.
Authors
جواد مدن حقیقی
مرکز تحقیقات کاربرد صنعتی مواد طبیعی آلی فارس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :