مطالعه آزمایشگاهی تغییرات زمانی بستر در قوس ۱۸۰ درجه تند با زوج پایه همگرا
Publish place: Modares Civil Engineering journal، Vol: 16، Issue: 5
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 42
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MCEJ-16-5_020
Index date: 24 February 2025
مطالعه آزمایشگاهی تغییرات زمانی بستر در قوس ۱۸۰ درجه تند با زوج پایه همگرا abstract
تخریب پل ها به دلیل فرسایش بستر مساله ای است که اگر به آن به درستی پرداخته نشود می تواند خسارات جبران ناپذیری به بار آورد. هدف از ارائه این تحقیق بررسی آبشستگی حول زوج پایه کج تحت تاثیر پارامتر زمان و نقش آن در توپوگرافی بستر می باشد. در اولین مرحله آزمایش زمان تعادل انجام گرفته شد. در مرحله بعد به منظور شناخت شرایط آبشستگی در قوس آزمایش بدون نصب پایه در زمان تعادل نسبی انجام شد، با استناد به نتایج به دست آمده از این آزمایش موقعیت ۶۰ درجه برای اسقرار پایه ها انخاب گردید. آزمایش های بعدی به ترتیب در ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ درصد زمان تعادل نسبی و با استقرار زوج پایه همگرا در موقعیت ۶۰ درجه از ابتدای قوس و در صفحه عمود بر جریان انجام شدند. کانال مورد استفاده در آزمایش ها با عرض یک متر و مسیر قوس تند با نسبت شعاع مرکزی به عرض کانال برابر با ۲ و زاویه ۱۸۰ درجه می باشد. نتایج بدست آمده نشان می دهد در زمان تعادل نسبی چاله تشکیل شده در قوس بیرونی ۲۰ درصد عمیق تر از چاله آبشستگی اطراف پایه می باشد. این چاله در تقارن با محل احداث پایه در زاویه ۱۲۳ درجه شکل می گیرد. بررسی پارامتر زمان در آزمایش ها نشان می دهد در ابتدای آزمایش پایه نزدیک به ساحل خارجی فرسایش بیشتری دارد ولی بعد از گذشت ۲۰ درصد زمان تعادل نسبی سرعت آبشستگی در هر دو پایه یکسان می شود، همچنین کاهش زمان تعادل از ۱۰۰ درصد به ۵۰ درصد باعث کاهش ۲۰ درصدی عمق چاله آبشستگی حداکثر می شود.
مطالعه آزمایشگاهی تغییرات زمانی بستر در قوس ۱۸۰ درجه تند با زوج پایه همگرا Keywords:
scour pattern , twin bridge piers , ۱۸۰ degree bend , steep bend , test duration , آبشستگی , زوج پایه کج , قوس تند ۱۸۰ درجه , زمان تعادل نسبی , توپوگرافی
مطالعه آزمایشگاهی تغییرات زمانی بستر در قوس ۱۸۰ درجه تند با زوج پایه همگرا authors
محمد واقفی
Assistant professor
فرید صدیقی
Persian Gulf University
مسعود موسایی
Persian Gulf University
حامد معراجی
Persian Gulf University
امین محمودی
Persian Gulf University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :