بررسی تاثیر یک روش تغییر شکل پلاستیکی شدید ترکیبی بر رفتار تغییر شکل گرم آلیاژ منیزیم Mg-۳Al-۱Zn
Publish place: Modares Mechanical Engineering، Vol: 18، Issue: 5
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 50
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MME-18-5_012
Index date: 26 February 2025
بررسی تاثیر یک روش تغییر شکل پلاستیکی شدید ترکیبی بر رفتار تغییر شکل گرم آلیاژ منیزیم Mg-۳Al-۱Zn abstract
هدف اصلی این پژوهش، تهیه ی لوله های جدار نازک فوق ریزدانه از جنس آلیاژ منیزیم AZ۳۱ با داکتیلیتی بالا در دمای بالا است. بدین منظور، یک روش تغییر شکل پلاستیک شدید ترکیبی که شامل روش فشار در کانال لوله ای موازی زاویه دار یا پی تی کپ و روش اکستروژن معکوس لوله یا تی بی ای است، به کار گرفته شد. به طوری که ابتدا روش پی تی کپ بر روی نمونه های لوله ای شکل، در دمای ۳۰۰°C انجام شد و سپس نمونه ها در دمای ۳۰۰°C مورد فرآیند تی بی ای واقع شدند. بعد از انجام پی تی کپ، یک ساختار گردنبندی که شامل دانه های بزرگ احاطه شده با دانه های ریز تبلور مجدد شده بود، مشاهده گردید و میانگین اندازه دانه از ۵۲۰ µm به ۱۱.۱ µm رسید. در مرحله بعد، پس از انجام تی بی ای، مشاهده شد که ساختاری فوق ریزدانه با اندازه دانه ی میانیگن ۸.۶ µm پدید آمد. پس از انجام این فرآیند ترکیبی، مقدار سختی نمونه ها از۳۷ HV به۶۹ HV افزایش یافت. مطالعات تست کشش گرم در دمای ۴۰۰°C نشان گر وقوع تغییر طول تا شکست ۱۸۱% درصد برای نمونه ی پی تی کپ و تی بی ای شده بود در حالی که همین مقدار برای نمونه ی خام اولیه برابر ۵۵% درصد بود. تصاویر شکست نگاری اس ای ام گویای آن بودند که در نمونه های آزمون کشش گرم، غالبا شکست داکتیل اتفاق افتاده است که ناشی از جوانه زدن میکروفضاهای خالی و متعاقبا رشد و تداخل آن ها با یک دیگر بوده است.
بررسی تاثیر یک روش تغییر شکل پلاستیکی شدید ترکیبی بر رفتار تغییر شکل گرم آلیاژ منیزیم Mg-۳Al-۱Zn Keywords:
Severe plastic deformation , AZ۳۱ Alloy , PTCAP , TBE , Ultra-fine grain , تغییر شکل پلاستیک شدید , آلیاژ AZ۳۱ , پی تی کپ , تی بی ای , فوق ریزدانه
بررسی تاثیر یک روش تغییر شکل پلاستیکی شدید ترکیبی بر رفتار تغییر شکل گرم آلیاژ منیزیم Mg-۳Al-۱Zn authors
محمد افتخاری
Tehran Uni
علی فتی
Hormozgan
قادر فرجی
استادیار دانشگاه تهران
محمود موسوی مشهدی
Uni Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :