سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 62

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NMCONF06_042

Index date: 26 February 2025

ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری abstract

مقدمه و هدف: در سا ل های اخیر، خطر حملات تروریستی شیمیایی، بیولوژیک، هسته ای و پرتوی در حال افزایشبوده است و در این میان، بیشترین و مهمترین نقش را سیستم های بهداشتی و درمانی به ویژه بیمارستان ها و بخشهای اورژانس به عنوان واحد اصلی ارائه خدمات ایفا می کنند. این مطالعه با هدف ارزیابی آمادگی بخش هایاورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای در قالب یک مطالعه ی مروری انجام شد.روش کار: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مروری بود. مرور بر مطالعات از طریق جستجو در پایگاه هایاطلاعاتی Scholar Google ، Scopus ، PubMed و Magiran و SID در بازه زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴ باکلید واژه های آمادگی ، حوادث پرتویی و هسته ای و معادل انگلیسی آن ها انجام شد. در مجموع ۵۲ مقالهبدست آمد که از این بین ۱۴ مطالعه مرتبط، مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: یافته های پژوهش مختلف داخلی و خارجی حاکی از آن است که مهم ترین عوامل موفقیت مدیریت بحران،مهارت در پیش بینی بحران و داشتن برنامه آماده سازی برای اقدامات لازم در زمان وقوع حادثه است. همچنین نتایجمطالعات داخلی نشان می ده د که بیمارستان ها فاقد آمادگی، ظرفیت و توانایی لازم برای مقابله با حوادث حملاتتروریستی شیمیایی، بیولوژیک، هسته ای و پرتوی هستند و یا از آمادگی پایینی جهت مقابله با آن برخوردارند.بحث و نتیجه گیری: بیشتر بیمارستانها به جز بیمارستانهایی که دارای اورژان س اختصاصی برای یکی از عواملحوادث تروریستی شیمیایی، بیولوژیک، هسته ای و پرتوی هستند، برای مقابل ه با چنین حوادثی آمادگی لازم را ندارندو مطالعات نشان می دهد میزان آمادگی بیمارستان ها و پرسنل بهداشت و درمان در برابر حوادث و تهدیدات هستهای و پرتوی پایین و نامطلوب است و با عنایت به اینکه در حوادث هسته ای و پرتوی در وهله اول بیمارستان ها،اورژانس ها و دست اندرکاران بهداشت و درمان از جمله پزشکان و پرستاران به عنوان اولین پاسخ دهندگان بابیماران مواجهه می شوند، ضروری است ضمن ارتقای آمادگی بخش های اورژانس بیمارستانی، کادر بهداشتیدرمانی به عنوان نیروهای واکنش سریع و کمک کننده نسبت به خطرات بیوتروریسم و جنگ بیولوژیک آگاهی داشتهباشند و آمادگی لازم را جهت امداد و درمان مصدومین حوادث احتمالی کسب نمایند. همچنین به مدیران و سیاستگذاران نظام سلامت توصیه می شود علاوه بر موضوع آمادگی، به ممیزی آمادگی نیز توجه کنند. زیرا ممیزی یکآزمون رسمی و نظام مند از ثبت، فرآیند، ساختار، محیط یا محاسبه ارزیابی عملکرد است و مزیت بزرگ ممیزی ایناست که می تواند دلا یل اساسی مش کلات را آشکار کند و سرنخ هایی را که باعث پیشگیری از حوادث ناگوار شود راارائه دهد.

ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری Keywords:

ارزیابی , آمادگی , بخش اورژانس , حوادث پرتویی و هسته ای

ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری authors

اسماعیل حیدرانلو

دکترای آموزش پرستاری، استادیار، گروه پرستاری نظامی، مرکز تحقیقات تروما، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

فهیمه برقی شیرازی

استادیار سلامت در حوادث و بلایا، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران و مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، پژوهشکده علوم بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

فاطمه اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه...ا (عج)، تهران، ایران

مقاله فارسی "ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری" توسط اسماعیل حیدرانلو، دکترای آموزش پرستاری، استادیار، گروه پرستاری نظامی، مرکز تحقیقات تروما، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران؛ فهیمه برقی شیرازی، استادیار سلامت در حوادث و بلایا، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران و مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری، پژوهشکده علوم بالینی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران؛ فاطمه اسماعیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه...ا (عج)، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس بین المللی پرستاری، مامایی و مراقبت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی، آمادگی، بخش اورژانس، حوادث پرتویی و هسته ای هستند. این مقاله در تاریخ 8 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 62 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و هدف: در سا ل های اخیر، خطر حملات تروریستی شیمیایی، بیولوژیک، هسته ای و پرتوی در حال افزایشبوده است و در این میان، بیشترین و مهمترین نقش را سیستم های بهداشتی و درمانی به ویژه بیمارستان ها و بخشهای اورژانس به عنوان واحد اصلی ارائه خدمات ایفا می کنند. این مطالعه با هدف ارزیابی آمادگی بخش هایاورژانس بیمارستان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی آمادگی بخش های اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای، یک مطالعه ی مروری با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.