سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 51

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RWCS13_064

Index date: 28 February 2025

ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS abstract

در این مطالعه، به بررسی استفاده از داده های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در بهینه سازی استحصال آب باران پرداخته شده است. مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای ارزیابی و انتخاب بهترین مکان یابی برای مکان یابی و اجرای طرح های ذخیره سازی آب باران استفاده شده اند. داده های بارندگی، ویژگی های خاک، توپوگرافی و پوشش گیاهی به عنوان ورودی های اصلی این مدل ها در نظر گرفته شده اند. نتایج نشان داد که استفاده از مدل های MCDM به طور موثری می تواند مکان یابی مستعد برای جمع آوری آب باران را شناسایی کرده و به تصمیم گیران کمک کند تا استراتژی های بهینه ی مدیریت منابع آب اتخاذ کنند. این تحقیق می تواند در پروژه های مدیریت پایدار منابع آب و توسعه برنامه های استحصال آب باران در مناطق مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS Keywords:

استحصال آب باران , سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) , مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) , مکان یابی , فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS authors

محمدرضا قائمی

دانشیار دکتری مهندسی منابع آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مقاله فارسی "ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS" توسط محمدرضا قائمی، دانشیار دکتری مهندسی منابع آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی سیزدهمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استحصال آب باران, سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS), مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM), مکان یابی, فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) هستند. این مقاله در تاریخ 10 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 51 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مطالعه، به بررسی استفاده از داده های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در بهینه سازی استحصال آب باران پرداخته شده است. مدل های تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای ارزیابی و انتخاب بهترین مکان یابی برای مکان یابی و اجرای طرح های ذخیره سازی آب باران استفاده شده اند. داده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی و مکانیابی بهینه استحصال آب باران با استفاده از مدل های تصمیم گیری چندمعیاره MCDM و GIS با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.