ارایه یک رویکرد نوین، مبتنی بر کشف جوامع و گره های تاثیرگذار در شبکه های پیچیده (مورد مطالعاتی سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی)
Publish place: Computing Science Journal، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1403
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 74
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_CSJI-9-4_007
Index date: 28 February 2025
ارایه یک رویکرد نوین، مبتنی بر کشف جوامع و گره های تاثیرگذار در شبکه های پیچیده (مورد مطالعاتی سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی) abstract
شبکه های پیچیده در حوزه رسانه و سینما، یکی از ابزارهای مهم در تحلیل روابط اجتماعی و ارتباطات رسانه ای محسوب می شوند. این پژوهش با هدف کشف جوامع و بررسی میزان نفوذپذیری هنرپیشه های فعال در سینمای پس از انقلاب اسلامی ایران انجام شده است. در این مطالعه، با تحلیل روابط بین هنرپیشه ها و فیلم های سینمایی، رویکردی نوین برای شناسایی گره های کلیدی در گراف ارایه شده است. ابتدا مفاهیم و انواع شبکه های پیچیده معرفی شده و سپس روش های تحلیل گراف، از جمله معیارهای مرکزیت و پیج رنک، مورد بررسی قرار گرفته اند. روش تحقیق بر اساس پیمایش و پیاده سازی گرافی متشکل از فعالیت هنرپیشه ها در سینمای ایران بوده است. داده های حاصل نشان می دهد که شبکه مورد بررسی شامل ۷۶۳۴ گره و ۱۶۸۶۴ ارتباط با میانگین درجه ۲/۲۰۵ است که بیانگر سطح بالای ارتباطات در این شبکه است. تحلیل مرکزیت نشان داد که برخی هنرپیشه ها به عنوان گره های تاثیرگذار، نقش مهمی در هدایت رشد صنعت سینما ایفا می کنند. با استفاده از الگوریتم خوشه بندی لووین، شش جامعه اصلی در شبکه شناسایی شد و معیار ماژولاریتی ۹/۰ به دست آمد. یافته های این پژوهش بینش های ارزشمندی در مورد ساختار شبکه پیچیده سینمای ایران ارایه می دهد و می تواند به سیاست گذاران و سازمان های فعال در حوزه سینما در جهت بهبود برنامه ریزی و توسعه کمک کند.
ارایه یک رویکرد نوین، مبتنی بر کشف جوامع و گره های تاثیرگذار در شبکه های پیچیده (مورد مطالعاتی سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی) Keywords:
ارایه یک رویکرد نوین، مبتنی بر کشف جوامع و گره های تاثیرگذار در شبکه های پیچیده (مورد مطالعاتی سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی) authors
مرضیه حدادی
گروه مهندسی کامپیوتر، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایران
جواد محمدزاده
دانشیار، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :