سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد)

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 41

This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ENGIN14_086

Index date: 2 March 2025

استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد) abstract

بناهای تاریخی همواره با چالشهای متعددی در طول زمان مواجه هستند که می تواند منجر به آسیبهای جدی ساختاری شود. عوامل محیطی مانند زلزله، بارش های شدید، یخبندان و فرسایش، در کنار پیری و فرسودگی مصالح ساختمانی، همگی می توانند استحکام و پایداری این بناها را تضعیف نمایند. در این راستا، استفاده از فناوریهای نوین مانند سنسورهای لرزشی می تواند نقش موثری در پایش مداوم وضعیت ساختاری این بناها ایفا کند. با توجه به اهمیت حفاظت از بناهای تاریخی و توسعه راهکارهای نوین برای استحکام بخشی، این پژوهش با هدف بررسی چالشها و راهکارهای بهکارگیری سنسورهای لرزشی در بناهای تاریخی انجام می شود. در این راستا، روشهای پژوهش مناسب برای دستیابی به اهداف تعیین شده، شامل مطالعات کتابخانه ای، پایش میدانی، طراحی و آزمایش سیستمهای سنسوری و ارزیابی عملکرد آنها خواهد بود. نمونه مورد بررسی پژوهش کاروانسرای باقرآباد است که با توجه به قرارگیری بنا در مجاورت جاده قدیم قم - تهران و رفت وآمدهای مکرر ماشینهای سنگین ازین جاده، کاروانسرای باقرآباد به صورت مداوم در معرض لرزش و تخریبهای ناشی از آن می باشد. بنابراین بهترین راه مقاوم سازی این بنا استفاده از جداسازی لرزهای می باشد.

استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد) Keywords:

استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد) authors

محمدصادق سبط الشیخ

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فناوری معماری، گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس

محمود گالبچی

استاد دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مقاله فارسی "استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد)" توسط محمدصادق سبط الشیخ، دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فناوری معماری، گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس؛ محمود گالبچی، استاد دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استحکام بخشی, بناهای تاریخی, فضای شهری, ساختمان سبز, کاروانسرای باقرآباد هستند. این مقاله در تاریخ 12 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 41 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بناهای تاریخی همواره با چالشهای متعددی در طول زمان مواجه هستند که می تواند منجر به آسیبهای جدی ساختاری شود. عوامل محیطی مانند زلزله، بارش های شدید، یخبندان و فرسایش، در کنار پیری و فرسودگی مصالح ساختمانی، همگی می توانند استحکام و پایداری این بناها را تضعیف نمایند. در این راستا، استفاده از فناوریهای نوین مانند سنسورهای لرزشی می تواند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله استحکام بخشی بناهای تاریخی با استفاده از سنسور های لرزشی به منظور افزایش دوام و کاهش هزینه های نگهداری و استفاده به عنوان ساختمان سبز (نمونه موردی: کاروانسرای باقرآباد) با 24 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.