سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP)

Publish Year: 1403
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 99

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ENGIN14_087

Index date: 2 March 2025

کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP) abstract

ابنیه تاریخی به عنوان میراث فرهنگی مهم هر جامعه، همواره نیازمند حفاظت و مرمت مناسب هستند. در این راستا، استفاده از مصالح و فناوری های نوین برای استحکام بخشی این بناها، با رویکرد حفظ ارزش های فرهنگی و امکان تبدیل آنها به ساختمان های سبز، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش به بررسی کاربردهای مصالح نوین در مرمت و استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی می پردازد. مصالح سازگار با محیط زیست همچون بتن آرمه خودمتراکم، مصالح پلیمری مقاوم و سیستم های عایق حرارتی پیشرفته، می توانند عملکرد انرژی این بناها را بهبود بخشیده و آنها را به ساختمان های سبز تبدیل کنند. همچنین استفاده از مصالح مقاوم در برابر زلزله و عوامل طبیعی چون پوشش های شیشه ای و سازه های فلزی پیشرفته، موجب افزایش استحکام سازه های طاق ها و سایر اجزای بناشده و عمر مفید آنها را افزایش می دهد. در عین حال، حفظ اصالت معماری و هویت فرهنگی بنا از طریق استفاده از مصالح بومی و حفظ ظاهر اصلی، از دیگر مزایای این رویکرد است. در این پژوهش از مطالعات اسنادی و کتابخانه ای بهره گرفته شده و هدف نهایی آن استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز از روش مقاوم سازی مبتنی بر کامپوزیت های FRP می باشد. که از مزایای این روش می توان به سبک بودن و باال بودن مقاومت نسبت به وزن، مدول الاستیسیته باال، مقاومت باال در کشش و برش، هزینه نصب و زمان کم و عدم نیاز به نیروی کار ماهر و ... اشاره کرد.

کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP) Keywords:

کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP) authors

تینا توکلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فناوری معماری، گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس

محمود گالبچی

استاد دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مقاله فارسی "کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP)" توسط تینا توکلیان، دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته فناوری معماری، گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس؛ محمود گالبچی، استاد دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1403 پس از تایید کمیته علمی چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ابنیه تاریخی, طاق, استحکام بخشی, مصالح نوین, ساختمان های سبز, روش مقاوم سازی FRP هستند. این مقاله در تاریخ 12 اسفند 1403 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 99 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ابنیه تاریخی به عنوان میراث فرهنگی مهم هر جامعه، همواره نیازمند حفاظت و مرمت مناسب هستند. در این راستا، استفاده از مصالح و فناوری های نوین برای استحکام بخشی این بناها، با رویکرد حفظ ارزش های فرهنگی و امکان تبدیل آنها به ساختمان های سبز، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش به بررسی کاربردهای مصالح نوین در مرمت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربرد مصالح نوین به منظور استحکام بخشی طاق ها در بناهای تاریخی با رویکرد احیای فرهنگی و امکان تبدیل بنا به ساختمان سبز (نمونه موردی: مقاوم سازی کاروانسرای عسگرآباد به روش FRP) با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.