سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,548

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCOHS04_007

Index date: 24 November 2013

پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان abstract

محیط کار سالم ساختنی اسن نه داشتنی . یکی از نیازهای اساسی برای ایجاد محیط کار ایمن و سالم پایش به عوامل زیان آور محیط کار است. با شناخت عوامل مؤثر در افزایش مخاطرات و کاهش یا برطرف کردن این فشارهای تهدیدکننده سلامتی، علاوه بر انجام وظیفه انسانی و زیان‌های اقتصادی ناشی از کاهش کارایی و بازدهی نیروی کار، در نتیجه افت کیفیت محصولات تولیدی نیز جلوگیری می‌شود. هدف از این تحقیق بررسی وضعیت کارگاه‌های مختلف یکی از صنایع فلزی بزرگ اصفهان از نظر عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار است. پژوهش مقطعی بر روی کلیه کارگاه‌های مختلف یک شرکت صنعتی بزرگ اصفهان انجام شد. پس از تهیه نقشه کارگاه‌های مختلف برای بررسی شرایط محیطی شامل روشنایی، صدا، گرما و رطوبت در نقاط مختلف کارگاه‌ها را ایستگاه بندی نمود و با استفاده از دستگاه‌های سنجش و اندازه‌گیری مخصوص میزان هر کدام از عوامل فوق مشخص شد. در 23/7 در صد موارد احتمال وقوع حادثه زیاد بوده است. در 44% موارد روشنایی کمتر از حد استاندارد بوده است و نیاز به اصلاح براساس مهندسی روشنایی دارد. شاخص گرمای مفیدی WBGT 29 درجه سانتی‌گراد بوده است که با توجه به نوع کار و زمان مواجهه کمتر از حد استاندارد بوده و استرس گرمایی وجود نداشته است. (5%

P ) . در 52/5 در صد موارد امکان ارتباط با سایر افراد محدود شده که در افزایش احتمال وقوع حوادث بوده است. نامناسب بودن روشنایی محیط کار مشکلاتی برای تحقق وظایف کاری ایجاد می‌کند و همچنین احتمال وقوع حوادث را افزایش می‌دهد و نیاز به اصلاح برای کاهش خطر دارد. وضعیت فضای کار و سلامتی شاغلین در کیفیت محصولات شرکت تأثیر می‌گذارد. روشنایی ناکافی، صدای زیاد، گرما و رطوبت زیادتر از حد مجاز، زمینه‌ساز حوادث و بیماری‌های شغلی است. با پیش‌بینی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار می‌توان تا حد زیادی از این فشارهای تهدیدکننده سلامتی کارگران جلوگیری کرد و آسیب‌پذیری را کاهش داد بدین ترتیب خطر پزی کاهش می‌یابد و با ارائه آموزش‌های لازم، آمادگی افراد افزایش می‌یابد و بدین ترتیب گامی در مدیریت خطر برداشته شده است. پیشگیری بهتر از پشیمانی است.

پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان Keywords:

پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان authors

حسین علی یوسفی

گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

پروین احمدی نژاد

گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مقاله فارسی "پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان" توسط حسین علی یوسفی، گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ پروین احمدی نژاد، گروه بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اندازه‌گیری روشنایی، صدا، صنایع فلزی، کاهش خطر، کاهش آسیب‌پذیری، افزایش آمادگی هستند. این مقاله در تاریخ 3 آذر 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2548 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که محیط کار سالم ساختنی اسن نه داشتنی . یکی از نیازهای اساسی برای ایجاد محیط کار ایمن و سالم پایش به عوامل زیان آور محیط کار است. با شناخت عوامل مؤثر در افزایش مخاطرات و کاهش یا برطرف کردن این فشارهای تهدیدکننده سلامتی، علاوه بر انجام وظیفه انسانی و زیان‌های اقتصادی ناشی از کاهش کارایی و بازدهی نیروی کار، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پایش مخاطرات عوامل زیان آور فیزیکی محیط کار در یکی از صنایع فلزی اصفهان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.